saya boleh mer0yan sekiranya melayan komen yang dimuatnaik netizen – Dynas Mokhtar

SELEBRITI terkenal Dynas Mokhtar tidak ambil pusing kec4man warga net yang mengaitkan masalah bent4n dih4dapi sebelum ini dengan senaman yang dilakukan sewaktu meng4ndung dan berpantang selepas melahirkan anak ketiga, Edriel Obil.

Pelakon filem Tombiruo: Penunggu Rimba itu ketika ditemui baru-baru ini menegaskan bentan itu tidak ada kena mengena dengan senaman yang dilakukan. Menurut Dynas, ramai netizen menyal4hkan dirinya apabila bersenam.

“Ada yang meny1ndir siapa surah angkat kaki sedangkan senaman yang saya lakukan itu doktor yang ajar, begitu juga sewaktu berpantang. Tukang urut saya menyuruh melakukan perkara itu untuk menaikkan per4nakan,” katanya.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Day 40 of my pantang . Yeayyy .. facial was really refreshing today . Dah tak demam bentan dah Alhamdulillah . Very important that we don’t take things lightly . Ikut pantang betul betul , wear socks , don’t walk too fast , don’t go up and down the stairs , don’t simply eat anything , don’t drink ice water dan banyakkkkk lagi 🤫🤭. But I’m almost done and I’m not sick anymore Alhamdulillah . I’m feeling great and baby is growing fast 🙏. Thanks Kakin for taking care of me for 44 days 💋.

A post shared by dynas (@dynasmokhtar) on

Kata Dynas lagi, dia boleh mer0yan sekiranya melayan komen yang dimuatnaik netizen.

“Saya tidak akan buat perkara itu kalau keadaan badan tidak mengizinkan. Saya melahirkan Obil secara normal. Lainlah kalau saya dibedah dan ada luk4 berjahit, memang pergerakan seperti itu tidak dibenarkan dalam tempoh berp4ntang,” katanya.

Jelas Dynas, mujur pengikutnya di laman sosial tidak ramai jadi mudah untuknya memantau komen negatif yang dimuat naik.

“Ada sahaja perkataan neg4tif ditulis. Saya tak akan baca dan terus padam. Kadang-kadang terkejut bila tengok orang yang komen. Budak sekolah yang belum bersun4t dan belum menduduki peperiksaan SPM (Sijil Pelajaran Malaysia),” katanya.

Sambung Dynas, ada juga perkongsian positif diterima membabitkan masalah bent4n yang dialaminya pada hari ke-35 berp4ntang.

Dynas percaya ia berpunca daripada serai yang dicampurkan dalam makanannya.

“Ikut tubuh masing-masing. Memang serai itu elok tetapi tidak bagi semua orang. Malah dalam perkongsian itu ada yang berkata dia alah kepada lada hitam.

“Saya terkejut kerana lada hitam menjadi antara rempah yang diambil ibu berpantang untuk mengecvtkan rah1m. Namun dalam hal ini ia bergantung kepada daya ketahanan setiap individu,” katanya.

 

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih! SK Press

Sumber: Harian Metro

 


Apa kata anda?

Be the first to comment on "saya boleh mer0yan sekiranya melayan komen yang dimuatnaik netizen – Dynas Mokhtar"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*