Izam EYE diser4ng angin ahmar, emos1 terganggu… “Dia banyak menangis, bimbang menyusahkan kami dan anak-anak”

KEADAAN kesihatan bekas penyanyi kumpulan EYE, Izam atau nama sebenarnya Mohd Izam Arshad, 51, yang diser4ng angin ahmar pada Isnin mula beransur pulih.

Bagaimanapun menurut isteri keduanya, Rosmawati Hassan, pergerakan Izam masih terbatas dan dia tidak boleh berdiri serta memerlukan kerusi roda untuk bergerak.

“Dia baharu sahaja dipindahkan ke w4d dari dari zon kritikal sebelum ini.

“Alhamdulillah, keadaan dia semakin baik berbanding semalam tetapi bacaan dar4h dan kenc1ng manis masih tinggi. Semalam bacaan dar4h tinggi mencecah 210, hari ini sudah turun ke 151.

“Tetapi pergerakan dia masih lagi lem4h, belum boleh angkat tangan dan tak boleh berjalan. Setakat ini dia hanya boleh duduk. Kalau hendak ke bilik air, dia memerlukan kerusi roda,” jelasnya ketika dihubungi mStar.

Izam EYE dikejarkan ke hospital selepas rebah di ruang tamu kediamannya.

Bercerita lanjut mengenai keadaan Izam, Rosmawati memberitahu emos1 suaminya itu agak terg4nggu sebaik dimaklumkan mengh1dap angin ahm4r.

“Dia jadi begitu sedih selepas diberitahu mengh1dap angin ahm4r.

“Dia siap berpesan agar kami (isteri pertama dan kedua) untuk duduk sebumbung untuk saling menjaga sesama sendiri dan menjaga anak-anak sekiranya berlaku apa-apa yang tak diingini.

“Ya lah, apabila dah s4kit dan tak boleh bangun, macam-macam yang difikirkannya. Dia banyak menangis kerana bimbang akan menyusahkan kami dan anak-anak,” katanya.

 

Izam merupakan salah seorang peserta dalam gema Gegar Vaganza musim pertama.

Dalam pada itu, Rosmawati berkata Izam juga perlu menjalani beberapa sesi raw4tan susulan selain terpaksa mengambil ub4t-ub4tan.

“Setakat ini saya fokus pada raw4tan susulan terlebih dahulu.

“Dia perlu menjalani beberapa sesi fis1oterapi selain perlu mengambil ub4t,” katanya.

Terdahulu, Izam dikejarkan ke Hosp1tal Serdang ak1bat ser4ngan angin ahm4r selepas pulang dari Kuantan, Pahang pada Isnin.

Izam dikatakan berada dalam keadaan lem4h dan reb4h di ruang tamu kediamannya selepas mengal4mi keb4s-keb4s pada bahagian badan.

 

 

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih! SK Press

Sumber: mStar

 


Apa kata anda?

Be the first to comment on "Izam EYE diser4ng angin ahmar, emos1 terganggu… “Dia banyak menangis, bimbang menyusahkan kami dan anak-anak”"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*