[FOTO] Hati Saya Terbuka Untuk Berhijab Sepenuhnya – Serina Redzuawan

Sempena bulan Syawal yang mulia, pelakon Serina Redzuawan mengambil keputusan untuk berhijab sepenuhnya.

Keputusan anak kepada Chef Wan itu didedahkan kepada umum menerusi entri yang dimuat naik di Instagram miliknya malam tadi.

“Alhamdulillah, sempena bulan Syawal yang mulia, Serina mengambil kesempatan ini nak maklumkan I dah berhijab sepenuhnya.

“Memang bukan mudah nak bertekad, tapi perlu ada pengorbanan dan guru untuk beri tunjuk ajar. Juga semangat dan dorongan dari keluarga dan sahabat tersayang,” tulisnya di entri tersebut.

Alhamdulillah..sempena bulan Syawal yang mulia, Serina mengambil kesempatan ni nak umumkan i dah berhijab sepenuhnya, memang bukan mudah nak bertekad, tapi perlu ada pengorbanan & Guru untuk beri tunjuk ajar , serta semangat & dorongan dari Keluarga & Sahabat tersayang. Terima Kasih kepada @ustazahasmaharun.official kerana banyak memberi Inspirasi & ilmu. Doakan Serina Istikhomah. Sama sama kita perbaiki kelemahan diri untuk jadi insan lebih sempurna.

Malah ruangan komen dalam Instagram Serina dipenuhi dengan kata-kata yang menyokong dan menyambut baik keputusannya itu.

Di antaranya ialah pasangan suami isteri, Khai dan Rosma, Zarina Zainuddin, Zakiah Anas, Tunku Hanis dan Datin Emylia.

Serina Redzuawan, 36, berkahwin dengan warga Britain, Gavin Edward O’luanaigh atau nama Islamnya, Salahudin Ghaffar, 42, pada Januari 2010.

Namun pasangan ini bercerai dengan talak satu pada Ogos 2017.

Hasil dari perkahwinan itu, mereka dikurniakan dua cahaya mata iaitu Tristan Tareef O’luanaigh, 8, dan Isabella Safiyya O’luanaigh, 7. – MHE TV

 

 

 

 

 

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih! SK Press

Sumber: MHE TV

 


Apa kata anda?

Be the first to comment on "[FOTO] Hati Saya Terbuka Untuk Berhijab Sepenuhnya – Serina Redzuawan"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*