Dapat Berita Bekas PRO Dijemput Ilahi, Siti Tinggal Sahabat Sedang Beraya Di Rumah

Penyanyi nombor satu negara, Datuk Seri Siti Nurhaliza, meninggalkan sahabat-sahabat sedang berhari raya di rumah, sebaik mendapat perkhabaran duk4 mengenai bekas Pegawai Perhubungan Awam beliau, Bahanordin Deraman.

Allahyarham yang lebih mesra dipanggil ‘Abang Bard’ telah dijemput ilahi pada pukul 8.30 malam tadi tadi akibat komplikasi kencing manis.

Menerusi sebuah posting di Instagram(IG)nya, Siti telah meluahkan rasa sedih sebaik mendapat tahu ‘Abang Bard’ sudah tiada.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Baju Raya jahitan dari @rizmanruzaini .. Tudung @galeriariani

A post shared by Siti Nurhaliza Tarudin (@ctdk) on

“Sebaik mendapat perkhabaran mengenai pemergian Abang Bard (panggilan kepada arw4h), sewaktu sahabat-sahabat saya masih beraya di rumah, saya putuskan untuk segera menziarah arw4h.

“Sosok yang dikenali sejak tahun 1996 sehinggalah ke hari ini (walaupun jarang bertemu tetapi sesekali bermesej, menelefon dan meninggalkan komen di facebook).

“Ada banyak cerita dan kenangan yang kami lalui, pengalaman arw4h menjadi PR di Suria Records dan menguruskan kerjaya @ctdk sedari awal dan dari situlah kami bersahabat sehingga kini.

“Malam tadi, abang Bard menghembuskan nafasnya yang terakhir. Saya menziarah jenazz4h arwah, bertanya khabar anak-anaknya dan kebanyakan yang hadir adalah rakan-rakan seperjuangan PR, pengurus, PA artis dari pelbagai label ataupun persendirian.

“Semoga arw4h tergolong dalam kalangan orang yang beriman, Allah mengangkat darjatnya, menyantuninya, mengampuni segala dosa-dosanya.

“Al-Fatihah. Selamat jalan abang Bard,” tulis beliau.

Allahyarham yang pergi di usia 53 tahun pernah menguruskan beberapa artis popular lain antaranya Datuk Seri Rossa ketika hadir di Malaysia.

‘Abang Bard’ berkhidmat sebagai PRO di syarikat rakaman tempatan SRC dan turut membantu menguruskan kerjaya beberapa artis ternama lain seperti Liza Hanim, Tomok, kumpulan 2 By 2 dan ramai lagi.

Arwah ‘Abang Bard’ meninggalkan dua orang anak Nur’ Ain Batrisya, 15 tahun dan Rizki Langit Ramadan, 12 tahun.

Jenazz4h akan dibawa ke Masjid As Sobirin, Lembah Keramat pada pukul 9 pagi (Isnin) sebelum dikebvmikan di Tanah Perkvbvran AU4, Taman Permata selepas Zuhur.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Al Fatihah ..#Repost @rozisangdewi with @make_repost ・・・ Sebaik mendapat perkhabaran mengenai pemergian Abang Bard (panggilan kepada arwah), sewaktu sahabat-sahabat saya masih beraya di rumah, saya putuskan untuk segera menziarah jenazah arwah. . Sosok yang dikenali sejak tahun 1996 sehinggalah ke hari ini (walaupun jarang bertemu tetapi sesekali bermesej, menelefon dan meninggalkan komen di facebook). . Ada banyak cerita dan kenangan yang kami lalui, pengalaman arwah menjadi PR di Suria Records dan menguruskan kerjaya @ctdk sedari awal dan dari situlah kami bersahabat sehingga kini. . Malam tadi, abang Bard menghembuskan nafasnya yang terakhir. Saya menziarah jenazah arwah, bertanya khabar anak-anaknya dan kebanyakan yang hadir adalah rakan-rakan seperjuangan PR, pengurus, PA artis dari pelbagai label ataupun persendirian. . Semoga arwah tergolong dalam kalangan orang yang beriman, Allah mengangkat darjatnya, menyantuninya, mengampuni segala dosa-dosanya. . Al-Fatihah. Selamat jalan abang Bard.

A post shared by Siti Nurhaliza Tarudin (@ctdk) on

 

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih! SK Press

Sumber : Gempak

 


Apa kata anda?

Be the first to comment on "Dapat Berita Bekas PRO Dijemput Ilahi, Siti Tinggal Sahabat Sedang Beraya Di Rumah"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*