Beli Baru Tak Mampu, Guna Beg Daripada Tali Rafia…

Biarpun tidak mampu membelikan beg sekolah untuk anaknya namun, bagi seorang bapa dari Kemboja ada cara tersendiri dan kreatif.

Kisah ini dikongsikan oleh seorang pengguna laman Facebook menggunakan nama Sophous Suon.

Seorang bapa tidak dinyatakan nama telah menganyam tali rafia sehingga menjadi sebuah beg sekolah untuk anaknya.

ក្មេងទើបតែចូលរៀនក្រោយគេ ព្រោះទើបមកពីថៃវិញកាតាបនេះគាត់ប្រាប់ថាឪពុកគាត់ជាអ្នកធ្វើឲ្យ(ធ្វើពីខ្សែដេរបាវ)​ ទឹកចិត្តឪពុកដើម្បីកូនបានល្អនឹងគេ

Namun dengan menggunakan kreativiti tersendiri, bapanya berjaya menghasilkan satu beg yang dianyam hanya menggunakan tali rafia. Hasilnya memang mengagumkan sehingga menjadi tular di serata dunia!

Kisah beg sekolah budak dari Kemboja ini menjadi tular di sosial media apabila ia dikongsi oleh salah seorang penggunanya yang bernama Sophous Suon.

Menerusi perkongsian itu, pemilik akaun berkenaan mendakwa seorang bapa di Kemboja terpaksa membuat sendiri beg sekolah anaknya menggunakan tali rafia. Beg itu juga cukup kukuh untuk diisi beberapa buah buku.

Berikut adalah beberapa foto beg tersebut yang digayakan kanak-kanak itu ke sekolah:

Perkongsian itu turut disertakan beberapa gambar menunjukkan seorang kanak-kanak sedang menggalas beg tersebut yang diperbuat daripada tali rafia berwarna biru.

Seni anyaman kemas lelaki itu juga dilengkapi dua tali hitam dan kancing yang dijadikan sebagai penutup beg anaknya.- MHE TV 

Memang terperinci dan kreatif sangat hasilnya!

Perkongsian ini juga telah meraih 5,800 shares dan rata-rata netizen memuji daya kreativiti dan buatan kemas bapa kepada kanak-kanak ini.

Nanti adalah tu jenama antarabangsa yang keluarkan beg dengan rekaan sebegini.

 

 

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih! SK Press

Sumber: MHE TV

 


Apa kata anda?

Be the first to comment on "Beli Baru Tak Mampu, Guna Beg Daripada Tali Rafia…"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*