“Tunggu apa lagi, botaklah!” – Netizen gesa Aliff Syukri tunai ‘nazar’ selepas video muzik trending No.1

TINDAKAN usahawan kosmetik Datuk Seri Aliff Syukri bernazar (berjanji) untuk membotakkan kepala sekiranya video muzik lagu Jom Raya menjadi trending nombor satu di YouTube nampaknya mem4kan diri sendiri.

Rata-rata netizen mula mendesaknya untuk menyempurnakan janji tersebut memandangkan video muzik lagu terbaharunya bersama Zizi Kirana itu sudah menjadi trending.

“Okay silalah botak sekarang… Dah nazar tu, berd0sa kalau tak buat.


Video muzik lagu terbaharu Aliff, Zizi dan Bella kini trending nombor satu di YouTube.

“Datuk, trending nombor satu dah. Tunggu apa lagi botak la…

“Dah trending nombor satu pun Datuk… Tak sabar nak tengok Datuk botak,” tulis beberapa netizen di laman Instagram miliknya.

Namun berdasarkan konteks ‘nazar’ yang dibuat Aliff, ia dilihat sebagai sekadar janji kerana tidak memenuhi vkum dan syarat bernazar yang sebenar.

Bagaimanapun, ada juga segelintir netizen yang mempertikaikan niat Aliff dan berpendapat penyanyi lagu Abang Nak Tegur itu sepatutnya bernazar memberi sedekah kepada anak yatim.

Keluarga memberi semangat kepada Aliff.

Malah, ibu kepada Aliff iaitu Rozita Ibrahim turut mempersoalkan niat bernazar anaknya itu yang semata-mata ingin menjadi trending di YouTube.

Menurut Rozita, lebih elok sekiranya Aliff menyedekahkan kambing ke masjid atau memberi makanan kepada orang selepas impiannya tercapai.

“Kau tak ada kerja ke Kri (Syukri) trending nak botak, nazar hadiah kambing kat masjid ke, beri orang makan ke adalah elok sikit,” katanya.

Video muzik itu turut menampilkan bekas isteri kepada penyanyi Aliff Aziz iaitu Bella Astillah itu mula berada di saluran YouTube pada Rabu lalu.

VIDEO :

 

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih! SK Press

Sumber  : Mstar

 


Apa kata anda?

Be the first to comment on "“Tunggu apa lagi, botaklah!” – Netizen gesa Aliff Syukri tunai ‘nazar’ selepas video muzik trending No.1"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*