Linda Rafar tuntut doktor bayar RM4,000,000! Ini Sebabnya..

PELAKON dan penyanyi Linda Rafar mengambil tindakan und4ng-und4ng terhadap seorang pengamal perubatan yang dikenali sebagai Dr Rusyainie Ramli atas penulisan berbaur fitn4h menerusi Facebook wanita itu pada 9 Mei lalu.

Peguam Linda iaitu Nurul Hafidzah Hassan memberitahu selain Rusyainie tiga lagi pihak termasuk PW Community turut berhadapan tindakan und4ng-und4ng atas dakw4an fitn4h.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Bila rindu pakai baju arwah mak.. siapa mcm linda?? Al-fatihah Rasimah binti abd rahman.. 🤲🏻🌺🌼🙏🌸🌹

A post shared by LRFlawlessProducts (@lindarafar) on

Menerusi kenyataan yang dihantar kepada mStar pada Rabu, Linda telah menghantar lima pucuk surat tuntutan berasingan kepada Rusyainie bagi menuntut permohonan maaf secara terbuka dan juga pampasan sebanyak RM4 juta.

Menerusi tuntutan itu Linda mend4kwa Rusyainie telah menulis dan menerbit lima bentuk penulisan (posting) berbaur fitn4h dan komen-komen melampau ke atasnya di media sosial.

Keempat-empat pihak berkenaan diberi tempoh tujuh hari untuk memberi maklum balas sebelum tindakan susulan diteruskan.


Penulisan Dr. Rusyainie menerusi laman FB miliknya yang did4kwa berbaur fitn4h terhadap Linda.

“Anak guam kami sedang meniliti sekiranya tindakan und4ng-und4ng perlu diambil kepada pihak yang tidak bertanggungjawab melancarkan kempen fitn4h berterusan ke atas dirinya serta memburukkan reputasi dan kredebiiti di mata peminat dan masyarakati,” kata Nurul Hafidzah.

Terdahulu isu pertelingk4ran antara Linda dan para jururawat selesai selepas persetujuan luar mahk4mah dibuat pada 8 Mei lalu.

Bagaimanapun menerusi posting di Facebook, Rusyainie berkata Linda perlu membayar sejumlah wang kepada jururawat terlibat sebagai ganti rugi terhadap penyelesaian tersebut.

Dalam pada itu, anggota kumpulan Elite ini telah menghantar tiga pucuk surat tuntutan yang serupa kepada tiga pihak lagi untuk menuntut p4mpasan sebanyak RM1.5 juta.

Linda beri masa tujuh hari untuk Rusyainie memberi maklum balas terhadap surat tuntutannya.

Tindakan tersebut dilakukan berikutan dakwaan fitn4h daripada penulisan yang mencalarkan peribadi Linda dan ia disifatkan sebagai satu bentuk pembvnvhan karakter ke atas dirinya.

Malah, Linda juga menerima persepsi neg4tif daripada masyarakat selepas fitn4h tersebut biarpun maklumat yang disebarkan adalah tidak benar.

Bagi Linda, penulisan oleh mereka telah membuatkan orang ramai percaya dan memaparkan dia sebagai seorang yang mempunyai moral yang buruk, manipulatif, pen1pu dan selebriti yang mempunyai niat burvk terhadap semua jururarawat di negara ini.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Morning.. after sahur n solat subuh normaly apa yg u all buat?? tido balik or sambung kerja??? 🤔 @thoobelas 🎤🎥🎬📸📹📷🎧🎹

A post shared by LRFlawlessProducts (@lindarafar) on

Isu antara Linda dan jururawat bermula apabila selebriti itu melahirkan rasa kecewa terhadap sekumpulan jururawat di sebuah hospital di Shah Alam yang did4kwa memberi layanan burvk apabila permintaannya untuk menukar cadar katil ibunya tidak diendahkan pada Disember tahun lalu.

Susulan ins1den itu, pihak Delegation of Nurses (DON) mahu mengambil tindakan und4ng-und4ng terhadap selebriti wanita berkenaan.

“Kes selesai cara baik, tiada siapa kalah atau menang”- Linda Rafar tak perlu bayar ganti rugi seperti did4kwa

PENYANYI Linda Rafar menjelaskan perbicaraan k3s antara dia dan jururawat di Mahk4mah Sesyen Shah Alam pada Rabu tidak diteruskan selepas kedua-dua belah pihak memilih untuk menyelesaikannya secara baik.

Linda, 41, berkata kenyataan individu bergelar doktor itu yang mengatakan kemenangan berpihak kepada jururawat itu tidak benar kerana tiada k3s yang dibicarakan selepas persetujuan luar mahk4mah dibuat.

“Sebenarnya, semalam (Rabu) perbicaraan kes itu di Mahk4mah S3syen Shah Alam tidak diteruskan kerana kedua pihak sudah selesaikan cara baik.

“Tiada siapa kalah atau menang sebab kees tidak disebut. Peguam saya Hafidzah Hassan dan Zeti Zulkifli mencadangkan untuk menyelesaikan perkara ini secara baik selepas mengambil kira semua aspek.

“Apatah lagi sekarang kita menyambut Ramadan dan kedua-dua pihak pun bersetuju. Saya anggap perkara ini sudah selesai selepas persetujuan di luah mahk4mah dibuat,” katanya kepada mStar.

Sebelum ini, menerusi Facebook Dr Rusyainie mendedahkan isu antara selebriti itu dan jururawat telah selesai dengan kemenangan berpihak kepada jururawat terlibat selepas persetujuan luar mahk4mah dibuat.

Dalam pada itu, Linda menjelaskan tiada ganti rugi yang perlu dibayar kepada pihak badan bukan kerajaan (NGO) Delegation of Nurses (DON) seperti yang did4kwa.

“Saya tak perlu bayar ganti rugi apa-apa pun kepada pihak tersebut. Sebab semuanya sudah selesai secara baik kerana pihak terlibat dalam k3es ini tidak melibatkan DON,” ujarnya.

Dalam pada itu, dia turut membuat permohonan maaf secara spesifik di instastorynya kepada pemegang akaun instagram iaitu jururawat di sebuah hospital di Kuala Lumpur.

Difahamkan individu itu sebelum ini memfailkan sam4n terhadap penyanyi itu ekoran tindakan Linda yang tersalah pandang dan menyangka mengugvt dirinya sebelum memuat naik di IG.

Sebelum ini, Linda melahirkan rasa kecewa terhadap sekumpulan jururawat di sebuah hospital di Shah Alam yang did4kwa memberi layanan burvk apabila permintaannya untuk menukar cadar katil ibunya tidak diendahkan pada Disember tahun lalu.

 

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih! SK Press

Sumber  : Mstar

 


Apa kata anda?

Be the first to comment on "Linda Rafar tuntut doktor bayar RM4,000,000! Ini Sebabnya.."

Leave a comment

Your email address will not be published.


*