Adam Corrie Kongsikan Pengalamannya Sewaktu Berhijrah

Berikutan dengan masalah dan keputusan yang telah dibuat oleh pelakon popular wanita iaitu Emma Maembong yang membuat keputusan untuk menanggalkan tudungnya setelah hampir 5 tahun berhijrah, telah mengapat banyak nasihat dan kata-kata semangat tidak kira dari rakan artis, peminat mahupun mufti.

Kini, Adam Corrie turut ingin berkongsi pengalamannya melakukan hijrah sejak memeluk Islam dan ia bukanlah satu jalan yang mudah dan perlu terus iqamah. Berikut adalah perkongsian Adam Corrie:

Apabila Allah sudah beri hidayah pada kita, hargailah ia sebaik mungkin.

“Ya Tuhan Kami, jgnlah Engkau jadikan hati Kami condong kpd kesesatan sesudah Engkau beri petunjuk kepada Kami & kurniakanlah kepada Kami rahmat dari sisi Engkau; krn Sesungguhnya Engkau-lah Maha pemberi (kurnia)”

Mmg sukar utk terus istiqamah buat baik. Itulah perlunya mujahadah ( berjuang dengan bersungguh-sungguh dgn syariat)

kalau kita masih lemah ketika baru terima hidayah atau apabila di landa ujian .. cari kawan yg boleh bantu kita sama-sama berada di landasan yg betul. pergi majlis ilmu.
jauhkan seketika dahulu kawan2 yg boleh pengaruh kita ke buat perkara yg tidak elok.

kalau kita dah kuat.. boleh dekati dan ajak mereka buat kebaikan.

percayalah.. Allah sayang kita.. tp kita bersangka-sangka dgn Allah. kuatkan ikatan kita dgn Allah dulu.

sedih.. tak mengapa.. itu lumrah utk kita yg bergelar hambaNya yg lemah. sedih.. mengadu dgn Allah.. Allah nak dengar rintihan kita yg tulus yg dari hati.

senyum selalu
selalu bersangka baik
insyaAllah hati tenang

#adamcorrie #bukanUstaz #CinaMuslim

View this post on Instagram

apabila Allah sudah beri hidayah pada kita, hargailah ia sebaik mungkin. . “Ya Tuhan Kami, jgnlah Engkau jadikan hati Kami condong kpd kesesatan sesudah Engkau beri petunjuk kepada Kami & kurniakanlah kepada Kami rahmat dari sisi Engkau; krn Sesungguhnya Engkau-lah Maha pemberi (kurnia)” . Mmg sukar utk terus istiqamah buat baik. Itulah perlunya mujahadah ( berjuang dengan bersungguh-sungguh dgn syariat) . kalau kita masih lemah ketika baru terima hidayah atau apabila di landa ujian .. cari kawan yg boleh bantu kita sama-sama berada di landasan yg betul. pergi majlis ilmu. jauhkan seketika dahulu kawan2 yg boleh pengaruh kita ke buat perkara yg tidak elok. . kalau kita dah kuat.. boleh dekati dan ajak mereka buat kebaikan. . percayalah.. Allah sayang kita.. tp kita bersangka-sangka dgn Allah. kuatkan ikatan kita dgn Allah dulu. . sedih.. tak mengapa.. itu lumrah utk kita yg bergelar hambaNya yg lemah. sedih.. mengadu dgn Allah.. Allah nak dengar rintihan kita yg tulus yg dari hati. . senyum selalu selalu bersangka baik insyaAllah hati tenang . #adamcorrie #bukanUstaz #CinaMuslim

A post shared by Adam Corrie (@adamcorrielee) on

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih! SK Press

Sumber : Oh Media

 


Apa kata anda?

Be the first to comment on "Adam Corrie Kongsikan Pengalamannya Sewaktu Berhijrah"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*