A Galak masuk hospital! Selepas 3 hari Ditahan, Dokter Sahkan Penyakit Sarjan Misai, Perlukan Berbulan Untuk Sembuh!

PENERBIT Filem terkenal Datuk Yusof Haslam berkongsi berita mengenai rakan baiknya yang juga pelakon A Galak, 78, disahkan mengalami ser4ngan angin ahmar.

A Galak atau nama sebenarnya Zakaria Ahmad kini sudah tiga hari menerima rawatan lanjut di Hospital Kuala Lumpur sejak Jumaat lalu.

Yusof dihubungi Harian Metro memberitahu A Galak yang menetap sendirian di ibu kota ada menghubungi beliau sekitar jam 3 pagi Jumaat lalu.

“Bagaimanapun, saya tidak dapat bercakap dengan dia kerana talian putus. Namun, pada hari sama dia (A Galak) memandu sendirian ke pejabat Skop Productions dalam keadaan tidak normal.

“Kakitangan Skop Productions yang melihat keadaannya ketika itu terus membawa dia ke klinik berdekatan untuk diperiksa dan kemudiannya terus dihantar ke hospital,” katanya.

Ujar Yusof, beberapa hari dirawat di HKL, kesihatan A Galak semakin pulih tetapi doktor menasihatkan dia tidak banyak bercakap.

“Apatah lagi, pertuturannya juga kurang lancar dan ada kala sukar difahami. Menurut doktor, serangan ‘mild stroke’ itu disebabkan A Galak terlupa makan ub4t kolestrol seperti biasa.

“Sejak berpuasa Ramadan, dia sudah dua minggu tidak makan ub4t kolestrol dan kerana itu diser4ng peny4kit jantung. Walaupun mengalami ser4ngan ringan tetapi untuk pulih seperti biasa akan mengambil masa beberapa bulan.

“Itu pun mengikut jangkaan doktor sahaja dan selebihnya bergantung kepada pes4kit. Apapun, saya mendoakan semoga A Galak kembali pulih kerana dia juga rakan baik saya,” ujarnya.

Datuk Yusof memberitahu A Galak juga sudah bersama dengan produksinya, Skop Productions selama 35 tahun dan pihak syarikat akan menanggung sepenuhnya k0s rawatan pelakon berpengalaman itu.

A Galak yang pernah membintangi filem Azura bersama Datuk Jamal Abdillah dan Fauziah Datuk Ahmad Daud atau Ogy pada 1984 juga terkenal dengan jolokan Sarjan Misai dalam filem dan drama Gerak Khas terbitan Skop Productions.

 

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih! SK Press

Sumber : Metro

 


Apa kata anda?

Be the first to comment on "A Galak masuk hospital! Selepas 3 hari Ditahan, Dokter Sahkan Penyakit Sarjan Misai, Perlukan Berbulan Untuk Sembuh!"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*