[7 Foto] Adik Ainul ‘Fly’ ke UK! Namun, ramai tertanya2 siapa lelaki yang turut bersama ini?

Kerja-kerja sukarela amat dituntut dalam Islam dan perlu dipraktikkan dalam kehidupan terutama dalam konteks melaksanakan kerja-kerja dakwwah dan kemasyarakatan.

Ramai sesia maklum, Adik Ainul Mardhiah yang yang menghiidap ‘Germ CeII Tum0r’ akan berIepas ke London malam kelmarin bagi menjalani pembed@han di sana. Persiapan rapi telah dilakukan pada petang tadi untuk penerbangan sebentar lagi.

Namun di sebalik semua persediaan untuk membawa adik Ainul ke U.K, kelihatan  seorang lelaki yang kelihatan begitu mengambil berrat tentang kesihatan semasa adik Ainul. Insan ini setia berada di sisi Ainul untuk memantau perkembangan semasa.

Agaknya ramai yang tidak tahu kelibat seorang lelaki yang kelihatan begitu sibuk memastikan keadaan adik Ainul sentiasa dalam keadaan stabil  sebelum ‘Fly’ ke UK malam ni.

Sudah bersara & masih setia berbakti

Kalau anda mahu tahu, beliau ialah seorang Doktor Pakar Anesttetik Avisena, KoIonel  (Bersara) Dato’ Dr Jaseemuddeen yang secara sukarela tampil membantu dalam mempersiapkan Adik Ainul dan juga akan berIepas mengiringi ke London malam kelmarin.

Kesukarelaan bukanlah suatu perkara baru dalam Islam bahkan ia sangat-sangat dituntut dan dikira sebagai ibadah yang diberi ganjaran pahala yang bessar di sisi Allah sekiranya dilakukan dengan penuh ikhlas.

Siapa sangka, nampak seperti insan biasa kerana sudah berusiia, rupa-rupanya ikhlas melakukan pekerjaan sukarela.

Masya Allah, sungguh mulia hatimu wahai doktor…

Semoga kerja sukarela yang dilakukan beliau ini, wajar dicontohi oleh rakyat Malaysia yang lain. Bessar pahalanya lebih2 lagi kita ikhlas kerana Allah…

Kepada semua rakyat Malaysia, marilah kita doakan semoga misi ini membuahkan kejayaan, aamiiiin…

 

 

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih! SK Press

Sumber  : Ahmad Safiuddin; Via Perak Press via sepatuPutih

 


Apa kata anda?

Be the first to comment on "[7 Foto] Adik Ainul ‘Fly’ ke UK! Namun, ramai tertanya2 siapa lelaki yang turut bersama ini?"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*