Pian Cecupak men1ngg4l dunia, ditemukan terb4ring dalam bilik air

PELAWAK terkenal Pian Cecupak men1ngg4l dunia dipercayai akibat ser4ngan jantung kira-kira pukul 8 malam, Rabu di kediamannya ibunya di Flat Sentul Murni, Kuala Lumpur.

Menurut adik kepada Pian atau nama sebenarnya Mohd Rafik Abdul Raman iaitu Hasenah, Allahy4rham ditemukan terbaring dalam bilik air oleh ibunya.

Menurut Hasenah, arw4h sememangnya mempunyai masalah jantung sejak 2018 dan hanya bergantung kepada ubat-ubatan sahaja.

“Mak jumpa arw4h dah terbaring dalam bilik air sekitar pukul 8 malam tadi. Bawa ke hospital dan dapat pengesahan kem4tian daripada doktor pada 10.30 malam.

“Kemungkinan besar dia men1ngg4l dunia akibat ser4ngan jantung. Sejak dia ada masalah jantung pada 2018 sehingga kini tiada sebarang raw4tan melainkan ubat.

Sejak kebelakangan ini, kesihatan arw4h memang agak merosot.

HASENAH

ADIK PIAN CECUPAK

“arw4h hanya makan ubat saja. Sejak kebelakangan ini, kesihatan arw4h memang agak merosot. Dia selalu juga mengadu s4kit dada,” kata Hasenah kepada mStar.

Sebelum ini, Pian pernah dikejarkan ke Hospital Kuala Lumpur (HKL) seawal 3 pagi pada 17 Oktober 2018 kerana ses4k nafas.

Doktor kemudiannya mengesahkan dia mengalami ser4ngan jantung dan diletakkan di Wad Pemulihan Jantung (CRW).

Susulan itu pelawak berusia 52 tahun itu perlu membuat raw4tan angiogram yang kos perubatannya ialah RM5,000.

Pian 1Pian mempunyai dua orang anak.

Dalam pada itu, Hasenah memberitahu jen4zah yang kini berada di kediaman ibu mereka akan dikebvmikan pada Khamis sebelum Zuhur.

“Jen4zah akan diuruskan di surau berdekatan rumah. Insya-Allah urusan kebumian akan dilakukan sebelum Zuhur esok. Tak pasti lagi kebumi di mana,” ujarnya.

Pian lahir ke dalam dunia hiburan menerusi rancangan realiti TV popular, Sinaran Pasport Kegemilangan sebelum menyertai kumpulan lawak Cecupak.

Allahyarham pernah berkahwin dan bercer4i pada 2000, hasil perkahwinan itu, dikurniakan dua cahaya mata iaitu Nuraina Fazrin dan Nurleena Fazrin.

 

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih! SK Press

Sumber : Mstar


Apa kata anda?

Be the first to comment on "Pian Cecupak men1ngg4l dunia, ditemukan terb4ring dalam bilik air"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*