Noorkhiriah Meluahkan Rasa Kecewa Melihat Rakannya Kembali Buka Tudung

Pelakon, Noorkh1riah menerusi hantaran di Insta Stories berkongsi rasa kec3wa apabila melihat seorang wanita yang dikenalinya kembali membuka tudung.

“Sebagai Saudara Sesama Islam Akak Frust Dik”-Noorkh1riah

Dalam kenyataannya, meskipun dia tidak seharusnya berasa kecewa kerana bukan d1rinya yang menanggung d0sa tersebut namun sebagai saudara sesama Islam dia tetapi berasa sedemikian.

“Akak tak perlu rasa frust pun sebenarnya sebab d0sa dia bukan akak yang tanggung tapi sebagai saudara sesama Islam akak frust dik..

Akak tak tau kenapa tiap kali sesiapa sahaja yang akak tau @ kenal walau tak rapat, pakai tudung akak jadi happy giler. Tapi bila dapat tau dema buka balik tudung akak jadi frust gilerr.”-luah Noorkh1riah

Istiqomah Bukan Perkara Mudah

Tambahnya lagi, dia akui bahawa untuk berubah adalah perkara yang mudah namun sukar untuk terus istiqomah.

“Untuk berubah sangat mudah tetapi untuk istiqomah bukan perkara yang mudah.. Waima akak send1ri pun diuji.

Sapa tak nak pakai baju trend zaman sekarang dengan rambut kepok-kepok. Akak pun nak tapi kita kena lawan n4fsu kita send1ri.”- katanya

Media Sosial Bukan Tempat Untuk Berlumba 

Pelakon yang popular menerusi drama Nur ini  turut menitipkan pesanan buat kaum Hawa untuk mencari rakan yang mahu belajar bersama-sama  mereka membetulkan d1ri untuk berubah. Malah, dia turut berpendapat media sosial bukan tempat untuk berlumba mengenai rupa paras seseorang mahupun sebaliknya.

“Dan untuk istiqomah carilah kawan-kawan yang sama-sama nak belajar membetulkan d1ri. Jika ada masa masuklah kelas. Online sekarang banyak dik.

Pastu yang paling penting media sosial ni bukan tempat untuk berlumba sapa cantik sapa sebaliknya. Semua tipu daya”- katanya lagi

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih! SK Press

Sumber: murai.my


Apa kata anda?

Be the first to comment on "Noorkhiriah Meluahkan Rasa Kecewa Melihat Rakannya Kembali Buka Tudung"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*