Dia Tiada Hak!- Catriona Ulas Isu Gel4ndang4n Dik4sari DBKL

Baru – baru ini kec0h mengenai satu video yang tular di media sosial mengenai seorang gel4ndang4n yang di dakwa ditend4ng oleh seorang individu sehingga tertunduk menahan s4kit.

Menend4ng Perut Gel4ndang4n

Dalam video tersebut, kelihatan beberapa individu yang sedang mengemas tempat tidur gelandangan yang sarat dengan sampah serta kotak-kotak alas tempat tidurnya.

Gelandangan terbabit yang cuba menahan barang-barang tersebut dikemas seakan cuba menghalang namun secara tiba-tiba salah seorang daripada individu berkenaan menendang perut gelandangan yang dipercayai warga emas itu.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Malaysia Gazette (@malaysiagazette)

Mendapat Respond Dari Netizen

Rata-rata meluahkan rasa m4rah kerana menganggap tindakan bi4dap itu tidak harus dilakukan kerana gel4ndang4n tersebut juga manusia biasa dan sudah pun berusia.

Sepatutnya proses membersihkan kawasan tersebut dilakukan dengan cara yang lebih baik agar tidak meny4kiti mana-mana pihak dengan sesuka hati.

Bertanyakan Kepada Pihak DBKL

via Instagram catrionabrianross

Bukan netizen sahaja, tindakan tersebut turut mendapat perhatian pelakon Catriona Ross yang turut mengulas kejadian itu.

Dalam perkongsian tersebut, Catriona turut bertanyakan kepada pihak Dewan Bandaraya Kuala Lumpur (DBKL) adakah pelaku individu tersebut merupakan pekerja dari DBKL.

Dia Tiada Hak!

Tambahnya lagi, individu pelaku tiada hak untuk mengasari gelandangan tersebut dengan melakukan tindakan sedemikian.

Bukan itu sahaja, Catriona juga turut meminta agar pihak PDRM untuk menyi4sat k3s yang terjadi itu. Dih4rapkan k3s sedemikian mendapat jalan penyelesaian dan pihak yang bertanggungjawab dapat memperjelaskan perkara yang sebenarnya terjadi.

 

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih! SK Press

Sumber : Murai my


Apa kata anda?

Be the first to comment on "Dia Tiada Hak!- Catriona Ulas Isu Gel4ndang4n Dik4sari DBKL"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*