Ini Luahan Iqbal Selepas Sering Dikec4m Oleh Netizen

Sebut sahaja nama Ahmad Iqbal Zulkefli, nama usahawan sens4si itu semakin dikenali ramai. Malah, ada sahaja kontr0versi terp4lit dirinya sejak kebelakangan ini.

Pelbagai kec4man dilemp4rkan terhadap dirinya, Iqbal berkata dia tidak mempunyai kekvatan untuk mel4wan dan hanya berserah kepada Allah.

“Saya tiada daya. Hanya berserah kepada Allah SWT. Semakin berkata jujur, semakin saya ditik4m. Hinggakan kandungan media sosial berbentuk hiburan juga dianggap serius,” katanya.

Bagaimanapun, Iqbal berkata dia tidak pernah terasa hati ataupun berd3ndam dengan kata-kata negatif dilemp4rkan netizen terhadapnya.

“Tetapi dengan netizen, saya tidak pernah ambil pusing. Jika keterlaluan, saya sek4t sahaja tetapi tidak berdend4m,” tulisnya.

Dalam perkongsian lain, Iqbal menjawab pertanyaan netizen bahawa dia menghafal ayat al-Quran ketika zaman persekolahan dan merupakan pelajar di sebuah maahad di Pasir Mas, Kelantan.

“Wajib hafal sebab saya sekolah Maahad Muhammadi. Kalau tak hafal, tidak lulus peperiksaan,” katanya.

Baru-baru ini, perkongsian Iqbal menjadi perh4tian apabila memuat naik foto dan video bersama seorang gadis merupakan penyanyi dari Indonesia, Indah Nevertari.

Iqbal mengakui selesa berkawan dengan gadis berkenaan namun tidak mahu tergesa-gesa bercinta kerana mahu bersahabat terlebih dahulu.

 

Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih!Like Page Kami Juga Di Facebook

Sumber: Kosmo


Apa kata anda?

Be the first to comment on "Ini Luahan Iqbal Selepas Sering Dikec4m Oleh Netizen"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*