Ryzal Ibrahim Tak Bagi ‘Muka’ Dekat Netizen Suruh Buat DNA. Ini Tindakan Yang Akan Dilakukan

Personaliti media sosial Ryzal Ibrahim sebelum ini ada meluahkan rasa terk1lan dengan tudvhan netizen yang mendakwa wajah anaknya, Rina langsung tidak sama dengannya.

Malah, individu itu juga turut memintanya untuk membuat ujian DNA kerana r4gu dengan kesahihan bayi berusia tiga bulan itu.

Teruskan tindakan undang-undang

Terbaru, Ryzal meneg4skan dia tetap mengambil tindakan undang-undang terhadap individu yang tidak bertanggungjawab itu.

Menerusi Instagram Stories, Ryzal memberitahu dia akan berbincang dengan peguam sejurus selepas kembali ke Kuala Lumpur kerana ketika ini dia berada di kampung halamannya, Kelantan.

Berkenaan komen DNA f1tn4h itu saya akan jumpa peguam di Kuala Lumpur selepas urusan saya di Kelantan selesai. Sejauh mana dia berada, kita akan kesan dengan bantuan Polis Diraja Malaysia, Suruhanjaya Komunikasi dan Multimedia Malaysia dan seret ke mahk4m4h.

Ini bukan soal hati t1su, ini soal maruah yang mendatangkan 4ib sekeluarga. Saya tidak ambil tindakan komen sebelum ini, saya maafkan namun kali ini dia cab4r undang-undang.

Punya maruah diri

Dalam pada itu, suami kepada Maryam menyatakan pengajaran ini harus diberikan supaya tidak sewenang-wenangnya tokoh masyar4kat (public figure) diperlekehkan sesuka hati.

Public figure bukanlah platform untuk netizen melepaskan pelbagai tohm4han. Mereka punya maruah dan harga d1ri.

Ketika saya buat silap, saya minta maaf. Saya bagi kerjasama polis dan bayar ganti rugi. Jadi apa salahnya kita berikan sedikit pengajaran sepertimana saya lalui.

Terdahulu, Ryzal berkahwin dengan wanita warga Korea Selatan yang dikenali sebagai Maryam pada 15 Ogos 2019. Pasangan ini juga baru menimang cahaya mata sulung diberi nama Rina pada Oktober tahun lalu.

Sumber: Instagram @ryzalibrhm

 

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih! SK Press

Sumber : Ohbulan


Apa kata anda?

Be the first to comment on "Ryzal Ibrahim Tak Bagi ‘Muka’ Dekat Netizen Suruh Buat DNA. Ini Tindakan Yang Akan Dilakukan"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*