Ibu Saudara Kongsi Kisah Sebenar Di Sebalik Mak4m Upin Ipin Yang Tular

Selepas tularnya video wujudnya makam watak popular Upin & Ipin di Indonesia, seorang wanita dikenali sebagai Limiyadin telah tampil untuk bercerita kisah sebenar di sebalik kewujudan makam tersebut.

Limiyadin berkata makam yang dinamakan sempena kar4kter kartun Malaysia tersebut tiada kena mengena dengan s1ri tersebut, lapor Suara.com, semalam.

Limiyadin yang merupakan ibu saudara kanak-kanak tersebut berkata, keluarganya menamakan semula makam itu sekitar tahun 2000 selepas selesai kerja baik pulih.

“Jadi sekitar tahun itu, kami memperbaiki makam ini dan kedua orang tuanya tidak tahu memberikan nama apa. Salah seorang ahli keluarga memberikan idea untuk menamakan makam ini Upin Ipin,” ujarnya.

Dua kanak-kanak itu juga bukanlah kembar seperti yang dilaporkan sebaliknya abang dan adik yang men1ngg4l dunia ketika kecil akibat peny4kit misteri. Tarikh yang tertvlis pada makam tersebut adalah tarikh kem4tian dua kanak-kanak tersebut.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by VOCKET (@vocket)

Sebelum ini, Pengarah Urusan Les’ Copaque Production Sdn Bhd, Hj Burhan Radzi terkejut dengan berita itu dan berkata Upin & Ipin masih ‘sihat’ dan peminat Upin & Ipin tidak perlu bimbang kerana Upin Ipin akan kembali bersama rakan-rakan dalam musim baharu.

Tambahnya, musim baru ini akan lebih menarik dan standard animasi telah banyak bertambah baik. Pihak Les’ Copaque juga menegaskan setiap watak yang ada dalam s1ri Upin & Ipin tidak berkaitan dengan mana-mana individu yang masih hidup atau sudah tiada.

 

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih! SK Press

Sumber : the vocket


Apa kata anda?

Be the first to comment on "Ibu Saudara Kongsi Kisah Sebenar Di Sebalik Mak4m Upin Ipin Yang Tular"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*