Dug4an buat Yatt Hamzah, tiga anak tidak sihat serentak. Seorang masuk wad akibat s4kit ini

Yatt Hamzah semalam menerusi Instagram memaklumkan tiga anaknya sedang s4kit.

Katanya, anak keempat dan kelima kini demam dan batuk selesema manakala anak ketiganya kini ditahan di wad akibat jangk1tan pada paru-paru.

“Bonda mohon sangat-sangat doakan untuk tiga anak Bonda yang sedang s4kit. @sucihayfaamedina anak nombor tiga sekarang sedang admitted setelah lebih 10 kali munt4h-munt4h, demam, batuk dan selsema.

“Dia ada jangk1tan pada paru-paru Pneumonia. Yang ke empat #SuciHawaZulaikh dan ke lima baby #SAYFMOHAMMEDZUBAYR pun demam batuk selsema juga.

“Memang sekarang musim budak-budak mudah j4tuh sakit kan.. Bertabahlah wahai Bonda bila anak-anak s4kit berjemaah ni. Lekas sembuh ya anak-anak Bonda.

“Semoga anak-anak yang lain di luar sana sentiasa dilindungi dan lekas sembuh jika s4kit juga ya. Ameen.” tulisnya

Malah, menurut Yatt dia tidak sampai hati melihat anaknya itu kerap munt4h hingga berbelas kali.

“@sucihayfaamedina #Medina dapat Pneumonia. Dalam paru-paru kanannya ada jangk1tan kum4n. 1st time anak Bonda dapat ni.

“k3sian dia tak boleh makan minum apa pun. Masuk je makanan dan minuman habis keluar balik. Minum air kosong pun dimunt4hkan balik. Tak sampai hati tengok dia kerap sangat munt4h dah berbelas kali.

“Semalam je hampir 10 kali munt4h sampai lemah lemb1k badannya. So Doktor puasakan dia dan 24 hours on monitoring and treatment.

“Bonda ni paling lemah bila anak-anak s4kit. Tak tahan seb4k tengok dorang tapi depan dorang tak boleh menangis kena kuat. Masa berseorangan terus meravng memohon Allah kasihankan mereka.

“Mak-mak memang macam ni, tak mampu nak tengok anak-anak s4kit 😢 lebih-lebih lagi kalau sampai 3-4 orang berjemaah s4kit serentak akibat berj4ngkit. Kalau boleh biarlah transfer rasa s4kit tu pada mak-mak, janganlah anak-anak yg s4kit kan..

“Tapi mak-mak kena kuat dan sentiasa sihat untuk tabah jaga anak-anak siang malam. Bonda doakan ibu-ibu lain yang diuji ada anak-anak yg turut s4kit dipermudahkan urusan dan diberikan  k3sembuhan. Ameen YA Rabb.” tulisnya

Dalam k3sempatan itu, Yatt turut mendoakan golongan ibu di luar yang diuji ada anak-anak yang s4kit dipermudahkan urusan dan diberikan k3sembuhan.

Moga Yatt terus tabah, tiga sekali gus anak diser4ng peny4kit. Semoga Yatt kuat hadapi ujian ini.

Sumber: Cari

 

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih! SK Press

Jom Like Page Kami Juga Di Facebook @Satkoba Press


Apa kata anda?

Be the first to comment on "Dug4an buat Yatt Hamzah, tiga anak tidak sihat serentak. Seorang masuk wad akibat s4kit ini"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*