Adik Pengasas Dnars Tampil Dedah, D4kwa Allahy4rham Pernah Minta Cer4i?

Adik kepada pengasas kosmetik Dnars, arw4h Faziani r0hban iaitu Faizul r0hban tampil mendkwa bahawa Allahyrham pernah menyatakan hasrat untuk bercer4i sewaktu hayatnya sebelum terbabit dalam kemal4ngan jalan raya, tiga tahun lalu.

Menerusi pendedahan pada sebuah posting di laman Facebook, Faizul memuat naik satu video kompilasi pemergian pengasas itu dan sekeping foto suami Allahyrham bersama seorang wanita lain.

Berdasarkan posting itu, Faizul membuat perbandingan antara tarikh trag3di yang berlaku terhadap arw4h kakaknya iaitu pada Mei 2019 serta foto ‘mesra’ berkenaan yang mendkwa bertarikh September tahun sama.

“Saya tidak berhujah tanpa fakta yang betul. 18.5.2019 kakak saya meningg4l dunia. Lihat gambar di sebelah tu tarikhnya bila, kan saya dah kata cinta dah lama mekar

mungkin sewaktu kakak saya hidup lagi perkara

ini terjadi.

Sebelum kem4tian kakak saya, arw4h pernah berkata kepada umi. saya dan salah seorang kawan baik dia waktu itu yang dia ingin bercer4i,” tvlisnya.

Difahamkan, pendedahan itu dilakukan sejurus selesai k3s mhkamah membabitkan anak slung Allahyrham iaitu Mohd Aqbar Hakim Jasman yang dilepaskan tanpa dibebaskan atas tud.uhan mengug.ut bapa tir1nya, Ahmad Shah Rizal Ibrahim.

Faizul mendkwa, terdapat usaha bagi ‘memenjar4kan’ anak saudaranya (Mohd Aqbar Hakim Jasman) itu sehingga perlu turun naik mhkamah selama dua tahun sebelum peng4du (Ahmad Shah Rizal Ibrahim) mahu menarik semula kes.

“Jarang saya nak dedahkan, tetapi bila melibatkan usaha memenj4rakan anak saudara saya yang berumur 21 tahun ketika itu, mer0sakkan rek0d budak. Kemudian buat tudvhan dan tak datang mhkamah.

“Ini akib4t dia. Mata bengk4k lagi tu, naik kereta pun yang zaman arw4h kakak saya lagi.

tapi bukan gil4 harta kan? Setakat nak hack akaun kita baik tak payah buat m4lu je,” dkwa Faizul.

Sebelum ini, terdapat desas-desus bahawa hubungan anak-anak Allahy4rham dengan bapa t1ri mereka menjadi rengg4ng selepas lelaki itu didkwa sudah berkhwin lain sekitar pertengahan 2020.

Terdahulu, arw4h Faziani meninggrl dunia ak1bat kemal4ngan di Pattani, Thailand ketika dalam perjalanan ke sebuah pondok di Yala bagi memberikan sumbangan sempena bulan Ramadan.

 

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih! SK Press

Sumber:Facebook Faizul r0hban , Sinar Harian (Noor Azlida Alimin) via omm


Apa kata anda?

Be the first to comment on "Adik Pengasas Dnars Tampil Dedah, D4kwa Allahy4rham Pernah Minta Cer4i?"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*