Dah nak tengah malam, perjalanan rider silap simpang berakhir di kubvr… tak terfikir g4nggu4n m1st1k, cuma ris4u kena prank – “Ada nampak lemb4ga bawah khemah”

SETIAP pekerjaan ada cabarannya yang tersend1ri.

Bagi petugas penghantaran makanan ataupun rider, banyak cabaran yang terpaksa dilalui setiap kali mereka keluar bekerja.

Selain risiko keselamatan, mereka turut berhadapan cabaran cuaca, ragam pelanggan serta macam-macam lagi.

Terbaharu, tular video memaparkan seorang rider yang terses4t sehingga ke kawasan kvbur.

Ketika dihubungi mStar, jejaka berusia 25 tahun yang mahu dikenali sebagai Angah itu mendedahkan kejadian tersebut berlaku di ibu negara, baru-baru ini.

“Kejadian berlaku di sekitar Pantai Dalam. Ia merupakan order terakhir saya, dalam jam 11 malam. Pada waktu itu, saya kena pick up makanan dekat kedai tersebut.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by mStar (@mstaronlineofficial)

First time pergi kedai tu. Sebab tu saya ses4t. Mula-mula dah call abang kedai, dia kata nanti nak sampai akan ada simpang k1ri dan kanan. Saya tak nampak ada simpang kecil sehingga tersilap.

“Itu yang sampai ke kawasan kvbur, ia tanah perkvburan Islam. Terkejut saya pada masa tu, dengan hari pun dah lewat malam. Saya tak fikir mengenai g4nggu4n m1stik, cuma risau orang pr4nk.

“Selepas itu saya call balik abang tu, baru saya jumpa lokasi sebenar kedai,” ujarnya ketika dihubungi.

angah2

Kata Angah, dia tersilap masuk simpang sehingga ses4t ke kawasan kvbur.

Menurut Angah yang sudah setahun berkhidmat dengan FoodPanda, dia lega apabila kebuntuannya pada malam itu berakhir dan dia dapat menghantar makanan kepada pelanggan dengan selamat.

Imbas Angah, sepanjang bekerja dalam bidang itu, dia belum pernah berhadapan sebarang g4nggu4n mist1k dan berh4rap segala urusannya akan sentiasa dipermudahkan.

“Ini kali pertama ses4t hingga ke kawasan kvbur. Sebelum ini pernah ses4t masuk sampai ke dalam estet. Alhamdulillah, saya tak ada pengalaman mistik lagi setakat ini.

Kebanyakan komen, mereka kata nampak h4ntu bawah khemah di kvbur itu. Mereka kata ada lemb4ga di bawah khemah.

ANGAH

“Cuma malam-malam, kita nampak macam ada bayang kat tepi jalan ketika naik motor. Sebenarnya tak ada apa-apa pun, cuma perasaan saja.

“Sebenarnya lagi takut manusia daripada takut h4ntu. Risau kena s4mun dan sebagainya. Dulu masa saya jadi runner sebelum sertai FoodPanda pernah ada orang pr4nk order. Sampai tempat drop off, gelap sekeliling, tak ada rumah pun.

“Saya tawakal ketika bekerja. Semoga dilindungi dan tiada apa-apa. Saya doa yang baik-baik saja,” ujarnya yang berasal dari Tangkak, Johor.

Malah kata Angah, dia bersyukur apabila semua pelanggan yang ditemuinya sangat baik dan tidak pernah menimbulkan masalah.

Food panda rider on his duty in Putrajaya.MOHD SAHAR MISNI/The Star

Banyak cab4ran dilalui rider setiap kali mereka keluar bekerja. (Gambar Hiasan)

Dalam pada itu, Angah juga tak sangka video dia ses4t ke kawasan kvbur akan tular dan meraih perhatian ramai.

Selain rakan rider yang turut berkongsi kisah masing-masing, ada netizen turut membuat dakwaan di ruangan komen, kononnya mereka melihat kelibat m1steri di kawasan kvbur tersebut.

“Saya sekadar suka-suka kongsi video. Kebanyakan komen, mereka kata nampak h4ntu bawah khemah di kvbur itu. Mereka kata ada lemb4ga di bawah khemah.

“Tapi saya jelaskan balik. Ia sebenarnya kerusi. Tiada apa-apa pun. Ada juga yang kata mereka nampak ponti4nak, saya terhibur baca komen-komen,” ujarnya lagi.

Video itu sehingga kini meraih hampir setengah juta tontonan di TikTok.

 

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih! SK Press

Sumber : Mstar


Apa kata anda?

Be the first to comment on "Dah nak tengah malam, perjalanan rider silap simpang berakhir di kubvr… tak terfikir g4nggu4n m1st1k, cuma ris4u kena prank – “Ada nampak lemb4ga bawah khemah”"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*