Pegang Tanggungjawab Sebagai Hos, Khir Rahman Hubungi Raja Farah Minta Maaf

Isu berkenaan video seorang pelakon lelaki berkongsi pengalaman menjayakan bab4k p4nas di sebuah program talkshow dan melibatkan seorang lagi pelakon wanita sememangnya menjadi perdebatan umum sejak beberapa hari lepas.

Ia pastinya menj4tuhkan maru4h seorang wanita walaupun pihak suami pelakon wanita itu menyedari yang apa dikongsikan adalah karya seni.

Selepas aktor tersebut tampil memohon maaf di media sosial, pengacara kepada program Rumah 107, Khir Rahman telah tampil mengeluarkan kenyataan dengan bercadang untuk mahu menghubungi pelakon wanita itu untuk menyatakan rasa ralat terhadap perkara berkenaan.

Merujuk kepada ciapannya sebelum ini, Khir sekali lagi tampil di Instagram dengan memohon maaf diatas keterl4njuran hal itu. Dia juga mengambil tanggungjawab sebagai pengacara yang bertindak menyungk1l kisah-kisah tersebut sehingga cerita bab4k p4nas itu terkeluar.

Dalam pada itu, Khir juga menjelaskan bahawa program berkenaan berjalan secara rakaman dan sudah pasti bahagian-bahagian sensi1if boleh dipotong untuk tayangan umum.

“As Salam.. di atas adalah tweet² sy pada lewat malam tadi.

Pertamanya syukur Alhamdulillah.. krn anpunya badan dan suaminya mempunyai hati yg mulia utk memaafkan keterlanjuran saya.

Justeru.. sy ingin sekali lagi memohon maaf pada beliau dan seluruh keluarga beliau ..bhw sy menjadi ‘sauh’ dalam program ini bukan utk membuka 4ib sesiapa.”

“Sedikit pencerahan : sebagai ‘sauh’, tugas sy dan bbrapa teman mengacara adalah utk mencungkil cerita² yg belum pernah diceritakan oleh tetamu di platform lain (rancangan lain) ..ada masa²nya berjaya dicungkil ..dan ada masa²nya tidak.”

Selain itu, Khir juga memaklumkan bahawa kebanyakan penonton di studio sangat sporting dan memberi kerjasama yang baik.

Kebanyakan tetamu sangat sporting dan telah memberi kerjasama yg baik.. sy percaya mrk yg pernah menonton rancangan ini sangat hargai keterbukaan tetamu dalam berkongsi cerita ..kita ketawa dan menangis bersama menontonnya.”

“Oleh krn itu sy juga percaya semua pihak bersetuju utk merakam terlebih dahulu dan bukan dibuat secara langsung.. tujuannya supaya ada bahagian² / keterlanjuran kata² yg boleh ditapis”.

Walau bagaimanapun, pengacara Rumah 107 itu secara peribadi mengakui sama sekali tidak menyokong perbualan berbentuk memperlek3hkan maru4h mana-mana pihak dan dia berh4rap agar penyeb4ran vide0 tersebut dihentikan serta merta kerana perlu menjaga m4ruah sesama kita.

“Saya secara peribadi, sbg pengkarya muslim ..tak mungkin akan memperlekeh atau meraikan isu yg diperbualkan ..ini krn sy send1ri sering mempersoalkan isu ini, maksud sy berkenaan babak² 18sg/sx dalam pengkaryaan seorang muslim.”

“Secara peribadi juga, sy mohon agar penyebaran video tersebut dihentikan serta merta ..sy tak pasti kalau ada pihak yg tidak berpuashati pada mana² pihak ..namun penularan video tersebut mesti dihentikan segera ..ada keterlanjuran dan maruah yg perlu kita sama² jaga.”

Di akhir penulisan aktor tersebut di Instagram, dia ada men1ngg4lkan sedikit persoalan berkenaan isu viral ini kerana terdapat banyak lagi video yang berkongsi tentang 4ib di media sosial tetapi mengapa video temubual itu yang menjadi perhatian ramai.

“Sedikit persoalan : Sepengetahuan sy ..kebanyakan tetamu banyak berkongsi kisah nakal dan 4ib mereka demi menjadi pengajaran buat masyar4kat (mengapa yg ini diviralkan).”

“Akhir kata ..BERIBU AMPUN dari sy”

Oh ya ..sy buka sementara acc sy ..agar semua dapat menerima permohonan maaf ini “

 

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih! SK Press

Sumber: OMM


Apa kata anda?

Be the first to comment on "Pegang Tanggungjawab Sebagai Hos, Khir Rahman Hubungi Raja Farah Minta Maaf"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*