Kongsi Pengalaman Berlakon B4bak R0g0l, Fauzi Nawawi Mohon Maaf Kepada Raja Farah

Pelakon dan pengarah, Fauzi Nawawi menerusi sebuah video yang dimuatnaik di laman Instagram memohon maaf secara terbuka khususnya buat pelakon Raja Farah dan keluarga.

Fauzi Terima Banyak Kec4man

Permohonan maaf itu dibuat susulan keterbukaan Fauzi berkongsi kembali pengalamannya melakonkan sebuah babak rog0l bersama Farah ketika kedua-duanya menjayakan filem Anak Halal suatu ketika dahulu. Menurut Fauzi, dia akui menerima pelbagai kec4man dan makian daripada netizen berikutan tul4rnya video ‘pengakuannya’ itu dia media sosial.

Pernah Minta Penerbit Pot0ng Bahagian Pended4hannya 

Tidak mudah mel4tah dengan kec4man yang diterima, Fauzi berkata dia menerimanya dengan hati yang tenang walaupun agak kusut memikirkannya. Jelasya, usai tamat penggambaran program bual bicara tersebut dia telah meminta pada pihak penerbit untuk memotong bahagian percakapannya yang disifatkan sensitif.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by FauziNawawi (@theonlyfauzinawawi)

Namun begitu, ia telah pun ditayangkan di kaca televisyen sekaligus mencetuskan pertikaian orang ramai mengenai pended4hannya itu biarpun ia telah lama berlalu.

“Pertama sekali saya nak memohon maaf kepada semua yang menyebarkan video program yang dah kec0h di laman sosial. Program itu dah ditayangkan lama dan baru kini dihebohkan balik walau apa pun tujuannya. Tetapi apa yang saya nak cakap dekat sini saya nak mohon maaf kepada semua dalam video ini khususnya kepada Raja Farah dan suami dan juga seluruh ahli keluarga.

“Sebelum program ini ditayangkan, selesai saja penggambaran pada PKP pertama dahulu saya dah minta pihak penerbit dan produksi untuk pot0ng mana yang sensitif sebab masa kami bersembang antara lelaki ini memang salah saya lah sembang itu tak control cakap dan terlepas nama Raja Farah.

“Sebenarnya masa ini diorang tanya pengalaman watak yang pernah saya pegang. Kalau diceritakan 14 tahun dahulu adalah per0mp4k, per0g0l itu adalah watak yang sinonim dengan saya. Jadi bila dah terlepas cakap itu, habis je recording saya tersedar ada yang patut dipot0ng di censor kan supaya tak ditayangkan.

“Tapi malangnya cerita itu pun ditayangkan dua kali tak tahu pula baru hari ini diviralkan balik di Twitter. Apa pun saya mengaku memang sal0h saya, saya jahil dan saya tak baik. Tapi saya sedang memperbaiki d1ri saya untk jadi lebih baik” luah suami kepada pelakon Lisdawati ini

Mohon Maaf Secara Terbuka 

Di kesempatan itu, Fauzi berulang kali memohon maaf kepada Farah dan keluarganya atas keterlanjuran kata-kata tersebut selain berterima kasih buat mereka yang menegurnya.

“Kepada mereka yang amat sensitif dan terkesan dengan video ini dah tentu suami kepada Raja Farah, mohon maaf daripada hujung rambut sampai hujung kaki memang saya tak ada niat langsung untuk mem0lukan. Kepada Raja Farah send1ri dan keluarga saya minta maaf apatah lagi perkara ini telah dipanjangkan.

“Kepada netizen yang amat prihatin kepada perkara ini yang sanggup m0ki saya, m4ki mak saya, m04ki keluarga, m4ki anak-anak saya, saya maafkan dan saya anggap anda prihatin sebab itu sanggup m0ki saya. Saya berterima kasih kepada yang mengingatkan saya dan menegur kesilapan saya sama ada cara baik ataupun cara kasar. Terima kasih dan saya terima dengan rela hati dan kepada suami Raja Farah dan Raja Farah serta keluarga saya mohon maaf sekali lagi” kata Fauzi

Terdahulu, Farah dan suami menyifatkan bahawa pended4han Fauzi mengenai babak rog0l dalam filem Anak Halal sebagai sesuatu yang mem4lukan. Menurut suami pelakon itu, rakaman yang disiarkan di sebuah stesen televisyen itu adalah salah di setiap sudut kerana tidak menjaga 4ib dan kehormatan wanita. Malah Farah send1ri akui terkesan dengan perkara itu dan merasakan seakan dibuka 4ib serta d1rinya tidak dihorm4ti.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Mama to Imran & Ilham Iskandar (@rajafarahraziz)

Sebelum ini, Fauzi, dijemput sebagai tetamu bersama beberapa orang selebriti lelaki dalam sebuah program bual bicara. Dalam program tersebut, Fauzi berkongsi pengalamannya menjayakan babak mer0gol Farah dalam filem tersebut.

 

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih! SK Press

Sumber : Murai my


Apa kata anda?

Be the first to comment on "Kongsi Pengalaman Berlakon B4bak R0g0l, Fauzi Nawawi Mohon Maaf Kepada Raja Farah"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*