“Berhenti Buat 0rang Serba Sal4h” Ramai Tak Sel3sa Dengan Keny4taan Nadir Al-Nuri

Keterujaan rakyat Malaysia selepas aktiviti merentas negeri dibenarkan membuatkan masing-masing berasa gembira susulan dapat pulang ke kampung halaman berjumpa dengan orang tua serta saudara mara.

Sudah menjadi kelaziman, kebanyakkan daripada mereka meluahkan rasa syukur serta tidak sabar di media sosial sehingga ada pihak yang ‘kembali’ mengingatkan tanggungjawab kita sebagai manusia supaya mengingati insan-insan yang kesusahan.

Jangan lupakan saudara Palestin

Walau bagaimanapun, ciapan yang dimuat naik oleh aktivis kemanusiaan, Nadir Al Nuri telah mendapat respon yang berbeza kerana ada yang mendakwa ia seperti ‘meruntuhkan’ semangat ingin pulang ke kampung bertemu ibu bapa apabila mengaitkan kesusahan penduduk di Palestin.

Sehubungan dengan itu, ramai yang memberikan maklum balas di ruangan komen dengan menyatakan rasa kurang selesa dengan kenyataan yang dikeluarkan oleh aktivis berkenaan.

Mereka mengatakan bahawa sama sekali tidak pernah melupakan saudara mara seagama di Palestin tetapi tidak salah rasanya untuk mereka bergembira kerana mendapat peluang bertemu ibu bapa di kampung.

“Janganlah buat kami rasa bersalah”

Kita perlu sejahterakan negara kita dahulu

“Takkanlah sebab balik kampung kita dah lupa…”

“Kami tak sangkal jasa murni Tuan, tapi…”

Walau bagaimanapun, ada juga warganet yang membidas secara berhemah dan ia dibalas oleh Nadir Al Nuri mengenai ingatan ikhlasnya supaya kita semua tidak melupakan penderitaan di Palestin.

Beliau juga berh4rap agar kita semua dapat mendoakan penduduk disana  ketika kita sedang bersama ahli keluarga di kampung.

 

Sumber: Twitter Nadir Al Nuri

 

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih! SK Press

Sumber : http://www.rosemerah.dnqj.my/


Apa kata anda?

Be the first to comment on "“Berhenti Buat 0rang Serba Sal4h” Ramai Tak Sel3sa Dengan Keny4taan Nadir Al-Nuri"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*