Rita Rudaini Dakwa Rakan Industri Depan Manis, Belakang Pandang Jij1k

Sebelum ini, tular di media sosial mengenai pelakon Lana Nordin yang meluahkan rasa kec3wa dan sed1h, terhadap cemvhan, kej1an serta khabar angin yang tidak benar tentang d1rinya di Instagramnya.

Hentikan Diskrim1nasi & Hebah Khabar Angin Tidak Benar

Bagaimanapun, Lana yang kini telah selamat tiba di Amerika Syarikat bersama keluarga, mengucapkan rasa syukur kerana segala urusannya dipermudahkan Allah S.W.T.

“Alhamdulillah perjalanan aku sangat-sangat di permudahkan, tiada sebarang diskriminasi atau apa-apa masalah! Tiada sebarang ‘cable’, ni semua ‘cable’ ALLAH SWT dan bila ALLAH kata kun fa yakun, jadilah ia..” tvlis Lana

Foto – Instagram @lananodinmckienzie

Dipetik dari Instagram Lana, pelakon jelita ini memuatnaik luahan hati mengenai kec4man dan khabar angin mengenai d1rinya selama ini menjadi bualan hangat dikalangan orang ramai.

Lana menegur agar orang ramai berhenti mempertikai hal seseorang yang belum tentu tahu akan kesahihannya dan berhenti menyebarkan khabar angin yang tidak benar dan belajar hidup dengan v1rus.

“Jadi jangan nak sesuka hati nak jadi polis pencen ke, wartawan ke, atau doktor yang korang sekarang dok buat media sosial. Sedangkan korang tak tahu mana yang sahih dan mana yang ‘RUMORS!’ ‘STOP FEAR MONGERING’ dan hidup dengan v1rus!

cov1d itu benar, ianya endemik bukan p4ndemik! ‘WAKE UP, LIVE YOUR LIFE TO FULLEST WHILE HAVE CHANCE!’ Semoga Allah SWT melindungi kita! Berhenti diskriminasi dan mula horm4ti keputusan orang lain!” katanya lagi

Rita Ger4m Ada Rakan Artis Bersikap Talam Dua Muka

Melihat perkongsian rakan baiknya di Instagram, Rita Rudaini  turut meluahkan rasa ger4m dan kec3wa kerana terdapat rakan artis yang bersikap seperti talam dua muka.

“Belum di kira kena kec4m kej1 dengan rakan-rakan industri lagi ampa oiii.. Depan manis, belakang mengeji hanya sebab perkongsian kita dan kita prosafe.

Depan-depan ‘babe-babe’, belakang pandang kita yang prosafe ni macam jij1k nawww.. Macam buat jen4yah lah.. Kawan pun jadi lawan..

Tapi ampa, kita kena kenang sampai m4ti. Tahu siapa yang boleh buat kawan.. Masa cov1d ni lah Tuhan tunjukkan dekat kita ampa. Siapa sebenarnya ‘KAWAN’…” luah Rita

Foto – Instagram @lananodinmckienzie

Melihat komen Rita di ruangan komen postingnya itu, Lana meluahkan rasa ger4m dan sed1h kerana masih ada pihak yang terus menyebarkan khabar angin negatif untuk menakut-nakutkan orang ramai supaya tidak ke luar negara.

“@ritrud727 Ni ada juga kata, aku kena terima kasih dekat DG Hisham sebab aku keluar masa negara sedang pemulihan. Sebab dah cukup herd immunity katanya….

Kemudian aku kata aku dapat kebenaran ni lama dah, tapi aku je tak buat keputusan balik sebab ada kerja dekat KL tak siap lagi!

Ni lagi sorang, kalau herd immunity dah capai kenapa tak masuk masjid ke mall. Masih nak sekat-sekat orang… Kata dah capai!! Tolong hentikan khabar angin pasal herd immunity ni, takutkan orang!

Sempadan ke luar negara kalau ada sebab nak balik, tak pernah tutup pun dari dulu. Janji ikut undang-undang MTP dan ada alasan sah dan mengikut undang-undang yang betul!!

Dia orang ni masih lagi nak melawan, bila kita dah bagitahu kebenaran… Ada je nak jawap lain!” balas Lana

Macam-macam orang sekarang ini, hentikan khabar angin yang tak benar belajar hidup dalam norma baru dengan virus.

 

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih! SK Press

Sumber : Murai my


Apa kata anda?

Be the first to comment on "Rita Rudaini Dakwa Rakan Industri Depan Manis, Belakang Pandang Jij1k"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*