[VIDEO] Maria Arshad positif Cov1d-19 tahap 2, Shiera sekeluarga jadi kontak kasual – “Mula-mula dia dem4m dan s4kit kepala… hanya mahu makan ubat”

LEBIH seminggu mengalami dem4m, aktres terkenal era 80an Datin Maria Arshad disahkan positif cov1d-19 tahap dua pada Sabtu.

Menurut menantunya yang juga penyampai radio Suria FM, Sharifah Shahirah, keadaan Maria, 63, bertambah bvruk selepas pengambilan ubat paracet4mol tidak berkesan.

“Benda ini jadi sejak lapan hari lalu kalau tak silap saya. Ibu mertua ada mengadu tak sihat kerana dem4m dan s4kit kepala tapi dia hanya mahu makan ubat mungkin kerana dia rasa masih kuat untuk melawan s4kitnya.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Shiera Al-Khaired (@shieraijoy)

“Walaupun sudah buat ujian kit cov1d-19 send1ri dan keputusannya negatif, tapi keadaan ibu mertua masih sama.

“Ketika dia s4kit, dia duduk di rumah kami dan apabila melihat keadaannya bertambah bvruk, kami buat keputusan bawa dia ke hospital swasta untuk rawatan lanjut. Dan kami terkejut kerana doktor sahkan dia positif cov1d-19 tahap dua,” katanya kepada mStar.

Terdahulu, isteri kepada pelakon Ijoy Azhari menerusi Instagram memberitahu dia dan keluarga menjadi kontak rapat pes4kit cov1d-19 dan kini sedang menjalani ku4rantin kend1ri walaupun keputusan ujian calitan cov1d-19 yang dilakukan adalah negatif.

Apa yang berlaku ini sebenarnya pengajaran untuk semua.

SHARIFAH SHAHIRAH

PENYAMPAI RADIO

Mengulas lanjut Shahirah atau lebih mesra disapa Shiera berkata, setakat ini hanya ibu mertuanya yang bergejala dan tidak mengetahui dari mana menerima j4ngkit4n tersebut.

“Ibu mertua menerima raw4tan di hospital. Kami sekeluarga dah buat ujian cov1d-19 dan setakat ini semuanya negatif dan kalau ikutkan apa yang dikemaskini melalui aplikasi MySejahtera, saya dikateg0rikan sebagai kontak kasual dan tidak bergejala.

“Sebenarnya saya masih boleh menjalankan rutin harian seperti biasa. Tapi atas inisiatif send1ri, saya ambil pendekatan untuk kuarantin dan akan melakukan ujian cov1d-19 lima hari lagi seperti yang disarankan oleh doktor.

Shiera 1

Shiera bersama keluarga besarnya.

“Sebab simpt0m cov1d-19 tidak datang serta merta, mungkin dua tiga hari lagi… tapi saya tidak minta dan doa dijauhkan. Jadi semua kerja-kerja yang perlu bersemuka saya terpaksa ditangguhkan dahulu,” katanya.

Shiera pada masa sama mengingatkan orang ramai supaya lebih berhati-hati dan peka terhadap keadaan kesihatan masing-masing bagi mengelak perkara yang tidak diingini berlaku.

“Apa yang berlaku ini sebenarnya pengajaran untuk semua. Kalau rasa-rasa kesihatan tak berapa baik walaupun tiada siapa di sekeliling positif cov1d-19, buatlah ujian cov1d-19,” katanya.

 

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih! SK Press

Sumber : Mstar


Apa kata anda?

Be the first to comment on "[VIDEO] Maria Arshad positif Cov1d-19 tahap 2, Shiera sekeluarga jadi kontak kasual – “Mula-mula dia dem4m dan s4kit kepala… hanya mahu makan ubat”"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*