“Saya takkan pernah men1pu atau sebar f1tnah dalam bab kemaju4n isl4m” – Caprice

Hari ini Ustaz Ebit Lew menjawab kesemua persoalan dan krit1kan yang dibangkitkan dan penyanyi Caprice tadi ada membuat satu kenyataan menerusi IG Story miliknya, sepanjang tempoh artikel ini ditulis ia baru 31 minit dikongsikan.

Saya takan  sebar f1tnah – Caprice

Image From Ios 11

Menurut Caprice, mana-mana pihak JAIS, JAKIM, wakil rakyat, pelajar yang pernah berjumpa dengannya, Caprice telah menjelaskan visinya untuk ummah.

Katanya lagi, sebagai individu dia akui banyak buat dosa dan banyak lagi yang perlu belajar tentang agama, tetapi biarpun begitu Caprice menjelaskan bahawa dia takkan sebar f1tnah.

“Walaubagaimanapun, saya harap anda tahu bahawa saya takkan pernah men1pu atau sebar f1tnah berkanaan dengan kemajuan isl4m dan umat isl4m.
Oleh itu, Caprice sekali lagi minta maaf atas tindakannya sebelum ini yang terlalu ikutkan emosi dan dia juga menyatakan bahawa selama ni dia memberikan sokongan 300% kepada Nadir di Gaza dan Ebit Lew.

Perkara yang kita tahu, insyaAllah kalau bukan di dunia, kita jumpa disana. Caprice doa untuk Ebit Lew dan team Ebit Lew, walaupun misi kita ke G4za sangat berbeza, kalau kita sesama sendiri tak boleh berd4mai, apa lagi di Pal3stine?”

Caprice juga berkata, selama dia berada di disana, dia masih merujuk Ulama dan beberapa ustaz tentang perjalanan dia ke negara tersebut.

“Alhamdulillah walaupun ramai yang tegur Caprice, tetap minta Caprice teruskan dengan misi dan pejuangan kita.”

Caprice juga tetap dengan pendiriannya untuk mempertahankan diplomasi, keamanan dan belas kasihan, bukan sahaja Pal3stin tetapi di seluruh dvnia.

Semoga segala urusan dipermudahkan.

Sumber: lobak merah


Apa kata anda?

Be the first to comment on "“Saya takkan pernah men1pu atau sebar f1tnah dalam bab kemaju4n isl4m” – Caprice"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*