Akhirnya dapat v4ksin Pfizer, Ini Ayat Ifa Raziah bagi kepada mereka yang dengki

SELEPAS kira-kira seminggu menimbulkan k0ntroversi kerana enggan menerima v4ksin jenama Sin0vac, hajat pelakon dan penyanyi Ifa Raziah untuk mendapatkan pelali keluaran pfizer-BioNTech akhirnya tercapai.

Ifa atau nama sebenarnya Saripah Raziah Mustapha menerima svntikan dos pertama v4ksin Pfizer di Hospital Islam Az-Zahra, Bangi pada Isnin.

Sempena Hari Arafah, aktres berusia 46 tahun ini berkata dia juga sudah ingin memohon maaf jika apa yang berlaku sebelum ini menggores hati banyak pihak.

Kalau dah rezeki tertvlis, buatlah macam mana sekalipun tetap akan dapat juga.

IFA RAZIAH

PELAKON

“Untuk sesiapa yang ada berkecil hati atau terkilan pada saya, dengan rasa rendah d1ri saya mohon maaf. Maafkan saya sebelum berakhirnya Hari Arafah.

“Sesungguhnya saya maafkan semua yang mengenali saya,” kata Ifa yang menghantar pesanan ringkas itu kepada mStar.

Pada 10 Julai lalu, Ifa berdepan kecaman selepas bertindak membatalkan temujanji svntikan v4ksin Sin0vac di Pusat Pemberian Vvksin (PPV) di Pusat Pameran dan Perdagangan Antarabangsa Malaysia (MITEC).

Bagaimanapun menjawab mengenai tvduhan sengaja berlagak ‘diva’ kerana memilih v4ksin, Ifa berkata dia terlebih dahulu mendapatkan konsultasi daripada pegawai perubatan yang bertugas di PPV berkenaan.

Ifa 1

Ifa turut berkongsi video dia menerima suntikan vaksin itu.

Menerusi laporan mStar pada 13 Julai lalu, Ifa berkata dia berdepan masalah kesihatan kerana mempunyai alergi atau alahan pada ubat tertentu hingga dia terpaksa menolak v4ksin jenis Sin0vac yang ditawarkan kepadanya.

Dalam pada itu, Ifa berh4rap semua netizen dan selebriti yang melemparkan kata-kata hin4an kepadanya untuk menerima hakikat bahawa vaksin yang diterima itu merupakan rezekinya.

“Warga netizen dan selebriti yang tak habis-habis mencaci hiiina saya fasal isu vaksin sejak minggu lalu, ini untuk anda! Kalau dah rezeki tertvlis, buatlah macam mana sekalipun tetap akan dapat juga.

“Tak payahlah nak d33ngki, 1ri hati, bvsuk hati, bvsuk perut dengan rezeki orang lain. Buanglah perasaan j1jik tu dalam d1ri masing-masing. Saya tak pernah pun nak k4cau kehidupan anda yang sedih itu,” katanya.

 

Sumber: mstar

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih! SK Press


Apa kata anda?

Be the first to comment on "Akhirnya dapat v4ksin Pfizer, Ini Ayat Ifa Raziah bagi kepada mereka yang dengki"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*