Tul4r Kisah Ser4m Hantar Barang Di Buk1t Tvnku, Rider Lain Juga Akui Terkena ‘B3nda’ Yang Sama

Bekerja sebagai seorang rider penghantar makanan atau barang memang memenatkan. Tidak kira panas atau hujan, barang atau makanan yang dipesan pelanggan tetap perlu dihantar. Semua itu adalah demi mencari rezeki halal. Bagaimanapun, tular satu kisah di Twitter mengenai satu kejadian seram berlaku di Bukit Tunku semasa salah seorang rider menghantar makanan di situ.

Kisahnya bermula apabila rider tersebut menerima pesanan makanan sekitar jam 7 malam dan makanan perlu di hantar di Jalan Bukit Tvnku. Menurut rider tersebut, selepas tiba di lokasi yang telah dikongsikan oleh peng1rim, dia mendapati rumah tersebut gelap gelita. Lalu rider tersebut pun menelefon peng1rim tadi.

“Rumah gelap macam tak ada orang je. Dia kata hantar Bukit Tvnku lah. Waktu tu hati dah mula gelisah dan t4kut,” kata rider tersebut.

Tempat tersebut dikatakan adalah tepat dengan tempat yang dikongsikan oleh peng1rim. Kemudian rider itu pun buka beg yang disimpan pesanan makanan tadi untuk dikeluarkan. Namun alangkah terkejvtnya dia bila tengok makanan tu dah tak ada. Tiba-tiba peng1rim tadi menghantar mesej menyatakan makanan sudah diambil dan minta rider tersebut ber3dar dan tidak menoleh kebelakang. 

“Lepas balik rumah, malam tu d3mam yang amat panas. Tiga hari dapat tempat sama jawabnya auto cancel,” tambah rider itu.

Dalam pada itu, perkongsian tersebut telah membuatkan beberapa rider lain tampil menyatakan hal yang sama. Mereka pernah alami perkara ganjil dan seram bila menghantar makanan atau barang di Bukit Tvnku. Barangkali hantu di situ pun nak merasa makan McD, kata beberapa pengguna media sosial yang lain. Sama ada kisah ini sahih ataupun tidak, h4rap semua rider kekal selamat semasa bekerja. 

 

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih! SK Press

Jom Like Page Kami Juga Di Facebook

Sumber:https://www.koolfm.com.my/


Apa kata anda?

Be the first to comment on "Tul4r Kisah Ser4m Hantar Barang Di Buk1t Tvnku, Rider Lain Juga Akui Terkena ‘B3nda’ Yang Sama"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*