Tak Ada Duit, Bagi Ketam Hidup Sebagai Up4h Guaman

Seorang peguam di Sorsogon City, Filipina menerima upah beberapa ekor ketam selepas kliennya memaklumkan tidak mampu memb4yar yuran guaman, lapor laman berita GMA News Online baru-baru ini.

Dalam satu hantaran Facebook yang tvlar, Noel Allen Bose berkongsi foto d1rinya memegang beberapa ekor ketam di tangan kananannya dan beg bimbit di tangan k1rinya. 

Bose berkata, selepas satu perbicaraan k3s, seorang klien memberitahu bahawa dia tidak mempunyai wang untuk mebayar yuran guaman Bose dan bertanya jika boleh membayar khidmatnya dengan ketam yang telah dit4ngkap.

Bose bersetuju dan menerima ketam tersebut.

“Hadiah ketam ini sememangnya mengenyangkan namun reaksi pos1tif anda semua terhadap status ini menjadikan hati saya berasa terharu. 

“Saya juga ingin mengucapkan terima kasih kepada semua peguam yang bertugas untuk sektor kerajaan dan swasta,” tvlis Bose pada hantaran itu.

 

Kredit foto: FB

Tambahnya, peguam jarang menulis atau berkongsi tentang kerjaya atau cabaran kes yang dihadapi namun mereka sentiasa berusaha keras untuk memenuhi janji bagi membantu warga Filipina.

Sumber: Kosmo

 

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih! SK Press

Jom Like Page Kami Juga Di Facebook

Sumber:https://bm.cari.com.my/


Apa kata anda?

Be the first to comment on "Tak Ada Duit, Bagi Ketam Hidup Sebagai Up4h Guaman"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*