Lan Solo ajak peng4du bersemuka, bincang kalau tak pvas h4ti – “Saya tak pandai tudvh, tapi jangan jej4skan periuk nasi orang!”

PENGADU sangat melampau! Demikian luahan penyanyi Lan Solo apabila sekali lagi dik0mpaun pihak berkuasa atas dakw4an perniagaan kedai runcitnya menyal4hi und4ng-und4ng.

Menurut Lan atau nama sebenarnya Mohd Razlan Mohamed Yusof, 36, Majlis Bandaraya Subang Jaya (MBSJ) mengeluarkan saman berikutan kontena yang menghantar stok barangan ke premis perniagaannya menghalang lalu lintas.

“Saya sangat kec3wa dan kes4l saya terhadap pengadu dan t1ndakan pihak berkuasa.

“Kalau ikutkan dah lebih dua atau tiga kali saya kena saman hanya disebabkan ada orang meng4du,” katanya kepada mStar.

Bagaimanapun dia engg4n mend3dahkan jumlah saman yang diken4kan atas kesal4han berkenaan.

Lan Solo memuat naik perkongsian di laman Instagram miliknya.

Terdahulu Lan turut berkongsi kek3cewaannya di Instagram apabila terus menerus menjadi m4ngsa dengk1 orang sekeliling apabila premis perniagaannya di Puchong, Selangor didatangi MBSJ pada pagi Selasa.

Lan bersama isterinya iaitu Nur Sheila Hassim menjalankan perniagaan runcit dan makanan dari Sabah serta Sarawak iaitu Lan Solo Borneo Mart di Taman Puchong Prima sejak 2019.

Menjelaskan tentang apa yang berlaku, bekas vokalis kumpulan Kristal itu berkata isv punggahan barang jualan dalam kuantiti yang besar sememangnya memerlukan masa yang lama.

“Sebenarnya kontena yang bawa barang tu datang awal iaitu kira-kira pukul 7 pagi… masa tu terlalu awal.

Sekeliling kedai saya tak ada pun orang berniaga barangan yang sama macam saya… sepatutnya tak ada isu. LAN SOLO PENYANYI

“Saya ikut SOP iaitu hanya boleh buka kedai pukul 8 pagi. Jadi saya dan pekerja hanya boleh mulakan kerja pindahkan barang ke dalam kedai pada waktu itu.

“Barang kat dalam kontena tu pula banyak, tak boleh nak selesaikan dalam masa yang singkat… ambil masa berjam-jam,” katanya.

Dalam pada itu Lan berh4rap agar peng4du yang tidak berpuas hati dengan bisnesnya agar bersemuka dan berbincang sekiranya wujud unsvr-unsvr yang menimbulkan salah faham.

“Saya pun tak pandai nak menvduh orang. Tapi di sekeliling kedai saya tak ada pun orang berniaga barangan yang sama macam saya… sepatutnya tak ada isu.

“Janganlah cuba mengada-adakan cerita sehingga menjejaskan perivk nasi orang!

Lan dan isterinya mengusahakan kedai runcit sejak tahun 2019.

 

“Kalau ada rasa tak puas hati, datang kepada saya dan kalau m4rah kepada saya kita selesaikan dengan cara berhemah,” ujarnya.

Tambah Lan, lebih mengec3wakan apabila tindak4n saman itu dikenakan ketika semua peniaga termasuk dia send1ri berdepan kesukaran akibat pelaksanaan Perintah Kawalan Pergerakan (PKP).

“Sudah la tak ada show sepanjang PKP, jadi inilah satu-satunya mata pencarian saya nak sara keluarga.

“Saya hanya berh4rap pihak berkuasa lebih bertimbang rasa, kalau nampak kesal4han mungkin boleh tegur dulu… jangan la terus berikan kompaun.

“Sekarang ni semua orang tengah struggle nak cari duit, mungkin boleh bertimbang rasa sikit,” katanya.

TONTON VIDEO!

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by LAN SOLO • KRISTALx (@lansolo_official)

 

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih! SK Press

Jom Like Page Kami Juga Di Facebook

Sumber:https://www.mstar.com.my/


Apa kata anda?

Be the first to comment on "Lan Solo ajak peng4du bersemuka, bincang kalau tak pvas h4ti – “Saya tak pandai tudvh, tapi jangan jej4skan periuk nasi orang!”"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*