Kenapa Baju Wanita Tvlar Ugvt P0lis Sabah Dir4mpas? Ini Penjelasannya

Tul4r video seorang wanita Sabah ugvt p0lis di SJR.

Minggu lalu, tvlar satu rakaman yang memaparkan seorang wanita mengugut angg0ta polis di sekatan jalan raya (SJR) di Jalan Kepayan.

Kenapa Baju Wanita Ugut Polis Sabah Dirampas Ini Penjelasannya 3
Sumber: Rakaman media sosial

Dalam video tersebut, wanita berusia 34 tahun itu mengvgut angg0ta pol1s yang mengeluarkan sam4n kepada beliau atas kesal4han cukai jalan dan insurans kenderaan tamat tempoh.

Susulan kejadian tersebut, wanita tersebut dit4han bagi membantu sias4tan yang dijalankan mengikut Seksyen 506 Kanun Kes3ks4an dan hasil sias4tan lengkap akan diserahkan kepada Timbalan Pend4kwa Raya untuk tindakan lanjut.

Dalam satu sidang media, Ketua P0lis Daerah Kota Kinabalu, Asisten Komisioner Mohd Zaidi Abdullah memberitahu, ketika ditahan di rumahnya di kondominium di Jalan Lintas pada jam 11.20 pagi 20 Jun, polis turut merampas pakaian yang dipakai wanita itu dalam kejadian berkenaan bersama telefon bimbit, kad pendaftaran kereta dan kunci kenderaan.

Namun dalam perkongsian media Harian Metro, ramai netizen yang tertanya-tanya mengapa pakaian beliau turut dipamerkan sebagai bahan ramp4san.

Kenapa Baju Wanita Ugut Polis Sabah Dirampas Ini Penjelasannya 2
Sumber: Harian Metro

Menurut peguam jen4yah, Dony Abdullah, baju wanita Sabah yang tul4r ugut polis itu dirampas bagi tujuan peng3caman memandangkan di dalam video tersebut, beliau memakai pelitup muka.

WhatsApp Image 2021-06-22 at 18.42.44

Malah dalam sidang media itu, Mohd Zaidi turut mengatakan hal yang sama.

“Pakaian yang dir4mpas itu bagi mengenal pasti ia adalah pakaian yang dipakai oleh wanita itu dalam kejadian yang dirakam dalam video.”

Selain daripada itu, seorang peg4wai, tujuh anggota pol1s serta Jabatan Sukarelawan Malaysia (RELA) dipanggil dan tiga telefon pintar milik angg0ta p0lis yang bertugas turut diambil bagi membantu si4satan.

Terdahulu, pih4k pol1s semalam memberitahu siasatan sudah meliputi 80% dan wanita berkenaan memberikan kerjasama yang amat baik sejak ditahan.

 

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih! SK Press

Jom Like Page Kami Juga Di Facebook

Sumber:https://odisi.my/


Apa kata anda?

Be the first to comment on "Kenapa Baju Wanita Tvlar Ugvt P0lis Sabah Dir4mpas? Ini Penjelasannya"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*