Cik Puan Sofie Bersyukur Sudah Divaksin, Ini Nasihat Beliau Kepada Rakyat Kelantan

Isteri Tengku Mahkota Kelantan, Cik Puan Sofie Louise Johansson hari ini mengucapkan rasa syukurnya kerana telah berjaya menyempurnakan dos kedua vaks1n C0vid-19. Menerusi Instagram rasminya @ljo_, beliau berkata dos kedua telahpun disuntik bersama ahli-ahli Keluarga diraja Kelantan.

“Keluarga diraja Kelantan baru sahaja menerima d0s kedua v4ksin . Alhamdulillah, Tengku Mahkota dan saya telah pun disunt1k dos ke-2 vaks1n C0vid-19, bersama ahli-ahli Keluarga diraja Kelantan.”-tulisnya

Menurut Cik Puan Sofie yang merupakan graduan yang mempunyai kelulusan dalam bidang pendidikan Bahasa Inggeris dan Sosiologi ini, beliau bersetuju menerikan svntikan vaks1n bagi melindungi orang-orang tersayang.

“Saya memutuskan untuk menerima suntikan vaks1n bagi melindungi keluarga dan orang-orang yang saya sayangi, termasuk semua rakyat Kelantan yang di kasihi. Tentunya saya memilih untuk mempunyai perlindungan dengan adanya vaks1n ini daripada virus C0vid-19.”-ujarnya

Sementara itu, Cik Puan Sofie  berharap semua rakyat Kelantan supaya tidak ragu-ragu untuk div4ksin.

“Saya sangat berharap keseluruhan rakyat Kelantan juga tidak meragu-ragu untuk divaksinasikan. Bersama-sama kita dapat menjayakan program vaksinasi, Inshallah.”

Banyak berita neg4tif, rakya gagal hadir menerima svntikan vaks1n

Terdahulu, menerusi lap0ran dari Harian Metro pada Mei yang lalu, hampir 10,000 penduduk di Kelantan dengan sebahagian besar berusia 60 tahun ke atas dikesan gagal hadir menerima sunt1kan vaks1n .

Dalam laporan tersebut menulis, seorang warga emas mengakui rasa takut selepas mendengar pelbagai berita negatif mengenai kesan suntikan vaksin menyebabkan dia gagal hadir untuk janji temu sunt1kan vaks1n C0vid-19.

Wanita yang hanya mahu dikenali sebagai Zahra berusia 70 tahun itu berkata, maklumat negatif itu didengari ketika berborak dengan penduduk kampung menyebabkan dia belum bersedia untuk menerima vaks1n.

 

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih! SK Press

Jom Like Page Kami Juga Di Facebook

Sumber:https://murai.my/


Apa kata anda?

Be the first to comment on "Cik Puan Sofie Bersyukur Sudah Divaksin, Ini Nasihat Beliau Kepada Rakyat Kelantan"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*