2 Wanita Ini Buat Kerja Terkvtuk Ket1ka Sebuah G3rai Jualan Barang K3mas Terp4ksa Ditutup Kerana Pkp.Ini Resp0nd Pemilik Kedai Bila Nampak 2 Wanita Ini Melalui CCTV

P0lis sedang mengesan dua wanita yang dipercayai mencvri barang k3mas Korea menyebabkan peniaga kerugian RM2,000 dalam kejadian di sebuah pasar raya di Bertam, di sini, Isnin lalu.

Ketva Pol1s Daerah Seberang Perai Utara, Asisten Komisioner Noorzainy Mohd Noor berkata, pol1s menerima lap0ran daripada lelaki yang juga peniaga barang kemas berusia 39 tahun berhubung kejadian itu.

Pemilik Ked4i Tampil Beri Kenyataan

“Ketika peniaga itu berada di rumahnya di Taman Angsana, Kulim, Kedah kira-kira jam 5 petang, Isnin lalu, dia melihat rakaman kamera litar tertutup (CCTV) kedai yang terletak dalam pasar raya di Bertam.

“Dia mendapati dua wanita memakai pelitup muka bert1ndak mencvri satu kotak cincin dan rantai tangan emas Korea di kedainya,” katanya dalam kenyataan, di sini, hari ini.

Beliau berkata, mangsa yang sudah berniaga di situ sejak dua tahun lalu tidak membuka perniagaannya sejak 1 Jun lalu susulan pelaksanaan Perintah Kawalan Pergerakan (PKP) 3.0.

“Semua barang niaga milik lelaki itu hanya ditinggalkan di kedai dan ditutup dengan kain biru saja. Apabila membuat pemeriksaan dia mengalami kerugian kira-kira RM2,000 dan membuat lap0ran pol1s keesokan harinya.

“Berdasarkan rakaman CCTV, svspek menyelak kain biru yang menutupi kotak pameran dan mengambil barang kemas Korea sebelum melarikan diri.

“Svspek dilihat ulang-alik di kawasan kedai mangsa sebelum mencvri,” katanya.

K3s disi4sat mengikut S3ksyen 380 Kanun Kes3ksaan.

Sumber : HMETRO ONLINE

 

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih! SK Press

Jom Like Page Kami Juga Di Facebook

Sumber:http://www.awatttsyeikhh.com/


Apa kata anda?

Be the first to comment on "2 Wanita Ini Buat Kerja Terkvtuk Ket1ka Sebuah G3rai Jualan Barang K3mas Terp4ksa Ditutup Kerana Pkp.Ini Resp0nd Pemilik Kedai Bila Nampak 2 Wanita Ini Melalui CCTV"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*