Tak kekok walau tiada layanan bak Menteri, Dr Zulkifli sempoi duduk bersila atas lantai

Tak kekok walau tiada layanan bak Menteri, Dr Zulkifli sempoi duduk bersila atas lantai

Menteri di Jabatan Perdana Menteri (Hal Ehwal Agama), Datuk Seri Dr Zulkifli Mohamad Al-Bakri mengadakan program Kembara Kasih Mualaf 2020 di Kampung Kuala Boh, Cameron Highlands semalam.

Selain beramah mesra dan bertanya khabar, beliau turut menyampaikan sumbangan kepada masyar4kat Orang Asli dengan menziarahi beberapa rumah penduduk sekitarnya.

Terkenal dengan sifat kepimpinan melalui teladan, Dr Zulkifli tidak memerlukan layanan istimewa sebagai menteri sebaliknya merendah d1ri termasuk duduk bersila di atas lantai.

Posting tersebut mendapat perhatian netizen dimana rata-rata mengucapkan syukur serta mendoakan agar bekas mufti Wilayah Persekutuan itu dipermudahkan segala urusan.

Image may contain: 1 person

Terdahulu, beliau bercadang bagi melantik Orang Asli menjadi guru takmir sekali gus menjadi usaha untuk meningkatkan syiar Islam dalam kalangan masyar4kat tersebut.

Sumber : Datuk Dr. Zulkifli Mohamad al-Bakri, OMM

Apa Kata Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih!

Jom Like Page Kami Juga Di Facebook @Satkoba

Pihak Satkoba tidak bertanggungjawab atas sebarang kesilapan atau kerosakan akibat capaian kepada sumber-sumber internet atau penggunaan maklumat yang terkandung di dalam ini. Segala komen berkaitan artikel ini juga adalah hak dan tanggungjawab anda. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen.


Apa kata anda?

Be the first to comment on "Tak kekok walau tiada layanan bak Menteri, Dr Zulkifli sempoi duduk bersila atas lantai"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*