“Rezeki Tidak Pernah Sal4h Alamat” Dulu Angk4t Ikan Di Pas4r, Pemuda Syukvr Kini Jadi ‘Designer’ Di Syarikat Terkemvka

“Rezeki Tidak Pernah Sal4h Alamat” Dulu Angk4t Ikan Di Pas4r, Pemuda Syukvr Kini Jadi ‘Designer’ Di Syarikat Terkemvka

Setiap individu yang telah berjaya pasti melalui pengalaman ‘jatuh bangun’ sebelum berpuas hati dengan hasil dikecapi hari ini.

Situasi tersebut boleh digambarkan dengan seorang pemuda, Muaz Zainuddin yang tidak mudah berputus asa selain sentiasa mencari peluang sehingga terpilih menjadi pereka grafik di sebuah syarikat terkemuka.

Menurut pemuda berusia 24 tahun itu, dia pernah mencari rezeki dengan mengangkat ikan di pasar selain menjual nasi briyani serta bakso dari kedai ke kedai sebelum dipanggil temuduga oleh syarikat tersebut.

“2020 banyak dugaan. Bila fikir balik time susah dulu aku rasa syukur dengan achievement aku sekarang. 1 – Kerja angkat ikan di pasar..

“…2 – jual nasi briyani and bakso di Pasar Payang dari kedai ke kedai. 3 – Big Tree panggil interview. 4 – alhamdulillah jadi designer di Big Tree,” tvlisnya di laman Instagram.

Lepasan graduan Ijazah Sarjana Muda Fotografi dari Universiti Teknologi Mara (UiTM) itu berkata, dia sekadar mahu berkongsi pengalaman yang dilalui malah mendoakan warganet agar dimurahkan rezeki.

“Walaupum biasa, tapi saya cuma nak kongsikan pengalaman saya sahaja. Saya doakan anda yang tengok ni dimurahkan rezek dan doakan saya juga. Amin,” katanya.

Rata-rata kagum dengan kesungguhan Muaz serta tidak lupa mendoakan pemuda itu agar meraih pelbagai lagi kejayaan pada masa akan datang.

Apa Kata Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih!

Jom Like Page Kami Juga Di Facebook @Satkoba

Pihak Satkoba tidak bertanggungjawab atas sebarang kesilapan atau kerosakan akibat capaian kepada sumber-sumber internet atau penggunaan maklumat yang terkandung di dalam ini. Segala komen berkaitan artikel ini juga adalah hak dan tanggungjawab anda. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen.


Apa kata anda?

Be the first to comment on "“Rezeki Tidak Pernah Sal4h Alamat” Dulu Angk4t Ikan Di Pas4r, Pemuda Syukvr Kini Jadi ‘Designer’ Di Syarikat Terkemvka"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*