‘Hingga Saat Mandikan, Kebvmikan. Mak Ayah Dia Cuma Mampu Tengok Dan Menang1s Dalam Video Call’

‘Hingga Saat Mandikan, Kebvmikan. Mak Ayah Dia Cuma Mampu Tengok Dan Menang1s Dalam Video Call’ 

Hati ibu bapa mana yang tidak sedih apabila anak yang dikandvng selama 9 bulan akhirnya pergi buat selama-lamanya. Perasaan sedih dan perit itu memang tidak dapat digambarkan dengan kata-kata. Lebih meruntun hati apabila tidak dapat bersama-sama anak disaat-saat akhir pemergiannya,

Terbaru, seorang pengguna Twitter, MSazriman yang juga berkhidmat sebagai jururawat peribadi menceritakan pengalamannya apabila melihat seorang pes4kitnya menghembvsk4n naf4s terakhir tanpa keluarga disisi.

Menceritakan kisah itu, Sazriman memberitahu pes4kit yang juga merupakan jirannya itu mengalami s4kit tervk dan dikatakan sudah tiada h4rapan untuk sembvh. Atas permintaan arw4h yang ingin menghembvskan naf4s terakhir di rumah, ahli keluarga akhirnya bersepakat untuk mengupah jururawat untuk menjaga arw4h. Difahamkan, hanya arw4h dan adiknya sahaja yang tinggal di rumah berkenaan manakala ibu bapanya kini ‘terkand4s’ di US dan tidak boleh pulang ke Malaysia kerana negara tersebut telah diperintah untuk lockdown.

Ketika berbual, arw4h sempat menceritakan kepada Sazriman serba sedikit mengenai d1rinya dan keluarga. Tambah arwah, ibunya juga sering terlepas hari-hari penting bersama keluarga disebabkan kesibukan bekerja.

Menurut Sazriman, ibu arwah kerap menghantar mesej kepadanya dan meminta tolong untuk menjaga serta melihat keadaan kedua-dua anaknya itu.

Tambah Sazriman lagi, setiap hari ibu arwah video call untuk melihat keadaan anaknya itu. Disebabkan US sedang lockdown dan Malaysia kini menjalani Perintah Kawalan Pergerakan (PKP), maka ibunya tidak dapat pulang untuk menziarahi anaknya. Namun, hari-hari terakhir arwah, ada dalam kalangan rakan-rakan baiknya yang datang melawat tetapi mereka terpaksa datang ziarah bergilir-gilir kerana PKP.

Menurut Sazriman, dia sudah nampak tanda-tanda yang menunjukkan arwah akan pergi tidak lama lagi. Jika dilihat pada keadaan arwah, dia cuba untuk melawan s4kitnya untuk terus hidup. Ibu bapanya yang sedang video call juga sudah redha dan tidak sanggup melihat arwah menahan kes4kitan. Allah lebih sayangkannya, arwah kemudian telah menghembvskan nafas terakhir.

Sumber: MSazriman via NOTE UNTUK AWAK

Apa Kata Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih!

Jom Like Page Kami Juga Di Facebook @Satkoba

Pihak Satkoba tidak bertanggungjawab atas sebarang kesilapan atau kerosakan akibat capaian kepada sumber-sumber internet atau penggunaan maklumat yang terkandung di dalam ini. Segala komen berkaitan artikel ini juga adalah hak dan tanggungjawab anda. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen.


Apa kata anda?

Be the first to comment on "‘Hingga Saat Mandikan, Kebvmikan. Mak Ayah Dia Cuma Mampu Tengok Dan Menang1s Dalam Video Call’"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*