“Gel0mbang tsvnami C0v-19 yang lebih d4hsyat…” – Dr Noor Hisham

“Gel0mbang tsvnami C0v-19 yang lebih d4hsyat…” – Dr Noor Hisham

MALAYSIA: Kementerian Kesihatan Malaysia tidak pernah terlepas memberi peringatan kepada rakyat Malaysia agar sentiasa mematuhi SOP yang telah ditetapkan bagi mengekang penularan c0v-19.

Ketua Pengarah Kesihatan Malaysia, Datuk Dr. Noor Hisham Abdullah mengajak kita semua belajar daripada negara lain agar dapat mencegah daripada dilanda gelombang tsunami c0v-19 yang lebih dahsyat lagi. Dan perkara tersebut menjadi kebimbangan beliau.

Tambahnya orang ramai diminta agar terus patuh dengan penajar4kan fizikan, memakai pelitup muka (kini sudah wajib atau tidak didenda RM1000.00). Selain itu, sentiasa mengamalkan cuci tangan.

Dr Noor Hisham turut tidak mengalakkan orang ramai untuk berada di tempat awam dan beliau meminta agar orang ramai berada di rumah yang lebih selamat. Keluar ketika perlu sahaja.

Dr Noor Hisham turut berkongsi peningkatan 3 negara iaitu, Hong Kong, Jepun, Australia yang mengalami lonjakan drastik kes c0v-19 sejak Jun yang lalu, walaupun mereka berjaya mencatat penurunan ketara sebelum itu.

Gelombang kedua penularan c0v-19 di negara tersebut menyaksikan peningkatan kes yang lebih dahsyat berbanding bulan Mac yang lalu.

Dalam masa yang sama, Dr Noor Hisham memaklumkan bahawa kanak-kanak 2 tahun juga tidak perlu memakai pelitup muka. Ini disebabkan oleh kanak-kanak tidak pandai membuka pelitup muka tersebut.

Apa Kata Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih!

Jom Like Page Kami Juga Di Facebook @Satkoba


Apa kata anda?

Be the first to comment on "“Gel0mbang tsvnami C0v-19 yang lebih d4hsyat…” – Dr Noor Hisham"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*