“Bukan Nak Buat Baju Raya Ya…”- Isteri Atu Zero Perlukan Volunteer Tukang Jahit Segera Untuk Siapkan Baju Pelindung Petugas Hospital

Isteri kepada pelawak Atu Zero, Shafeeqa Johari yang sedang membantu menjahit baju pelindung (PPE) untuk petugas hospital akui memerlukan lebih tenaga tukang jahit dengan kadar segera.

Menurut Shafeeqa, dia sedang mencari pihak kilang yang boleh membantu secara sukarela untuk menjahit PPE dengan kuantiti yang banyak dalam kadar segera untuk Hospital Sungai Buloh.

“Okey, ini untuk Hospital UiTM Sg. Buloh. Kami memerlukan tenaga jahit yang banyak dan boleh dapat dengan kadar segera.

“Siapa ada kilang produce baju PPE, bukan nak buat baju raya ya… Boleh whatsapp saya.

“Memang kilang tak boleh buka waktu ini tapi kami cuba untuk dapatkan pelepasan.

“Kalau nak jahit di rumah limited space… kami perlukan dalam kuantiti yang banyak. Tolong kami… untuk frontliner negara…” tvlisnya.

Shafeeqa berkongsi perkara tersebut di akaun Instagram miliknya.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Okey, ini untuk hospital uitm sg. Buloh. Jgn tanya sy mana dorg dapat stock sbb sy hanya tahu material sampai. Jadi kami memerlukan tenaga jahit yg banyak dan boleh dapat dgn kadar segera. Siapa ada kilang produce baju PPE, bukan nk buat baju raya ya… boleh whatsapp saya. mmg kilang x boleh buka waktu ini tp kami cuba untuk dapatkan pelepasan. Klo nk jahit kat rumah limited space… kami perlukan dalam quantiti yg banyak. Tolong kami… untuk fronliners negara… 0177210491 #staysafe #stayhome

A post shared by Shafeeqa Johari (@shafeeqajohari) on

Sebelum ini  Shafeeqa yang juga tukang jahit telah menjahit send1ri semua PPE dan menyalurkan kepada hospital-hospital yang memerlukan ketika frontliners sedang membantu merawat pes4kit COVID-19 di Malaysia.

Usahanya itu mendapat pujian ramai dan dilihat sangat murni.

Apa Kata Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih!

Jom Like Page Kami Juga Di Facebook @Satkoba


Apa kata anda?

Be the first to comment on "“Bukan Nak Buat Baju Raya Ya…”- Isteri Atu Zero Perlukan Volunteer Tukang Jahit Segera Untuk Siapkan Baju Pelindung Petugas Hospital"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*