Penat Cari Nafkah Untuk Keluarga, Penjual Ais Krim Ditemui Kaku Tidak Bernywa Atas Motosikal

Kasih ibu membawa ke syurga, kasih ayah sepanjang masa – hinggalah ke hujung nywanya.

Menyentuh hati, seorang ayah yang merupakan penjual ais krim telah ditemui menggal dunia ketika sedang bekerja mencari rezeki buat keluarganya.

Misyanto, 66 ditemui penduduk tempatan di jalan Desa Ledokombo, Jawa Timur, Indonesia semalam dalam keadaan kepala terlentok ke bahagian ‘handle’ motosikal miliknya.

Menurut Suara Indonesia, saksi kejadian, Suwoco, 40, telah menemui arwh ketika dia ingin melalui jalan tersebut setelah keretanya terhalang dengan motosikal arwh.

Ketika cuba membunyikan hon supaya arwh mengalihkan motosikalnya, Suwoco mendapati mngsa tidak memberi sebarang respon.

Lantaran itu, saksi berkenaan turun dari kereta dan menghamp1ri lelaki berkenaan yang sudah kaku.

“Sejurus mendapat laporan penduduk, anggota polis terus ke lokasi kejadian. Kami sudah memeriksa jenzh mngsa bersama pasukan medik,” kata jurucakap Balai Polis Daerah Sumber, Iptu. Sono.

Hasil pemeriksaan pihak polis mendapati tiada tanda jenyah pada tubuh mngsa serta barang miliknya juga tidak hilang.

“Berdasarkan keterangan keluarga, mngsa sebelum ini sering mengeluh pening dan sesak nafas. Tapi tetap berkeras pergi bekerja menjual ais. Keluarganya menolak bedah siasat dijalankan,” kata Sono.

P/s: Terasa sebak dengan berita ini..betapa besarnya pengrbanan si suami, terhadap keluarganya.. mencari rezeki walaupun tdk semewah mana.. tanggungjawab jawab dpt dijaga rapi.

Kita mengeluh kesusahan kita,tapi ada lagi insan lain lebih susah dari kita,maka sentiasa la kita bersyukur ke hadirat ilahi.

Salam takziah buat keluarganya.

 

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih! SK Press

 


Apa kata anda?

Be the first to comment on "Penat Cari Nafkah Untuk Keluarga, Penjual Ais Krim Ditemui Kaku Tidak Bernywa Atas Motosikal"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*