“Saya Memang Dah Berhijab…,”- Tunku Hanis S4h Pakai Tudung, Tutup Aur4t

Bagi anda yang pernah menonton drama bers1ri Leftenan Zana, sudah pasti mengenali dengan aktres Tunku Hanis yang memegang watak Raz dalam drama berkenaan.

Hanis atau nama penuhnya Tunku Norhanis Tungku Salman memaklumkan d1rinya kini sudah berhijab sepenuhnya bermula sejak tahun lalu.

Menurut bintang berusia 28 tahun ini, dia telah membuat keputusan untuk berhijab selepas d1rinya mencari kerehdaan dari Yang Maha Pencipta.

“Ya, saya memang dah berhijab dan hampir setahun saya memakai hijab selepas tamatnya drama bers1ri Leftenan Zana ditayang di TV3 tahun lalu,

“Entahlah rasa dunia ni dah penhujung, pusing k1ri pusing kanan banyak benda jadi iktibar buat saya, yang ternyata penghujungnya, redha Allah yang kita semua perlu cari,” katanya.

Di samping itu, Hanis berkata d1rinya terpaksa menolak beberapa tawaran lakonan selepas berhijab.

“Ada terima banyak tawaran lakonan terutama sekali watak antagon1s tapi saya terpaksa tolak sebab semua kena ‘free hair’, watak lain ada terima tapi saya tolak juga masa tidak meng1zinkan sebab sekarang saya dah fokus dengan perniagaan saya,” katanya lagi.

Sekadar informasi, Hanis telah dilahirkan pada 24 Mei 1991 di Seri Meranti, Negeri Sembilan dan merupakan anak kedua daripada empat beradik.

Hanis telah memulakan karier lakonan pada tahun 2007 ketika berusia 17 tahun.

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih! SK Press

Foto: Instagram Tunku Hanis

sumber : MH


Apa kata anda?

Be the first to comment on "“Saya Memang Dah Berhijab…,”- Tunku Hanis S4h Pakai Tudung, Tutup Aur4t"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*