“Mereka Bagai Berjanji, Menanti Satu Sama Lain” – 3 Sahabat Baik Ini Dijemput Ilahi Selang 4 Bulan, Ukhwah Hingga Akhir Hayat

Sahabat sejati adalah mereka yang sanggup bersusah payah dan bantu membantu antara satu sama lain.

Jika seorang dalam kesusahan sahabat yang lain akan cuba membantu apa yang boleh asalkan masalah dapat diatasi.

Sahabat sejati juga tidak akan berkira dalam apa jua hal berbangkit. Ada juga sesetengah mereka yang bersahabat ini tali ukhwah yang terjalin dibawa hingga ke akhir hayat.

Seperti perkongsian dalam laman sosial Instagram memberitahu tali persahabatan yang terjalin erat antara komposer muzik, Faizal Uzir atau dikenali Lok U yang men1ngg4l dunia semalam selepas balik berjoging.

Menurut pemilik akaun menggunakan nama @cikpuanzee sebelum itu, dua orang sahabat kepada arwah Lok U telah dijemput illahi dan selang empat bulan kemudian arwah pula men1ngg4lkan dunia yang fana ini.

Pemergian ketiga-tiga sahabat ini seperti sudah berjanji dan menanti satu sama lain. malah cara kem4tian juga hampir sama, iaitu dengan cara mengejut. Sesungguhnya segala yang terjadi itu takdirnya telah ditentukan oleh Allah SWT.

Menurut Harian Metro allahyarham Faizal men1ngg4l dunia akibat mengalami ses4k n4fas dan rebah di rumahnya di Puncak Jalil, Seri Kembangan selepas pulang daripada melakukan aktiviti bersenam sekitar jam 11 pagi semalam.

Terdahulu jen4zah Faizal menjalani proses bed4h siasat di Hospital Sedang dan dimandi serta dikaf4n sebelum disembahyangkan di surau Al- Falah, Puncak Jalil selepas solat Maghrib.

Jen4zah kemudian dibawa ke Tanah Perkvburan Islam USJ 22 untuk dikebumikan pada jam 9 malam.

Allahyarham Lok U, 46, men1ngg4lkan isteri, Jamariah Yusof dan empat anak iaitu Adam Danial, 20, Faris Danial,18, Ahmad Firhan Danial, 15, dan Yasmin Damia, 13.

22.1.2020

Lok U – @faizaluzir.

إنا لله وإنا إليه راجعون

اللهم اغفر له وارحمه وعافه وعف عنه

وسلم عليه يوم ولد ويوم يموت ويوم يبعث حيا

– مريم ١٥

Dan (Kami limpahkan) kepadanya selamat sejahtera pada hari ia diperanakkan, dan pada hari ia m4ti, serta pada hari ia dibangkitkan hidup semula (pada hari ki4m4t). semoga arwah ditempatkan dikalangan para solihin..

Aamiin Yarabbal Al’aamiin

Ya Allah..

Menggel3tar makcik waktu dapat perkhabaran pemergian Lok U atau nama sebenarnya Faizal Uzir pagi tadi.

Arwah Lok U adalah sahabat baik kepada arwah Aji..

Arwah Lok U adalah seorang Music Director yang terkenal di dalam industri muzik Malaysia..

Hib4nya hati ini..

Kesed1han yang belum reda..

Disambut dengan tangisan dan rasa terkejut..

Benar..

Allah itu Maha Mengetahui ..

Segalanya telah diaturkan olehNYA..

Bersenggang 4 bulan dengan arwah Aji..

Kata² Lok U “…aku akan menyusul nanti..”

Sewaktu membuat posting tentang pemergian Aji tempohari..

Lok U ada berkata pada makcik tentang jiwanya yang hiba selepas pemergian arwah Kelly dan arwah Aji..

Arwah Kelly – 4.5.2019

4 bulan selepas itu..

Arwah Aji – 5.9.2019

4 bulan selepas itu..

Arwah Lok U – 22.1.2020

Ketentuan Allah untuk 3 sahabat baik ini..

Melihatkan Lok U menangis dengan penuh syahdu semasa menunggu waktu jenazah Aji dimandikan tempohari..

Hati makcik benar² tersentuh..

Makcik send1ri tak kuat..

Inikan pula sahabatnya yang sama² bekerja dan sangat rapat..

Sebenarnya..

Baru je malam tadi makcik melihat gambar Kelly, Aji dan Lok U..

Tak sangka hari ini..

Perkhabaran dvka yang diterima..

Mereka bagaikan berjanji..

Mereka bagaikan menanti di antara satu sama lain..

Cara pemergian juga hampir sama..

Semuanya mengejut..

Terlalu mengejut..

Allahuakbar..

Tenanglah di sana wahai adik² ku semua..

Sesungguhnya semua orang menyayangi kalian..

Semua orang akan terus mendoakan untuk kalian..

Walau berat untuk kami menerima..

Kami tetap redha..

View this post on Instagram

💙 22.1.2020 Lok U – @faizaluzir . . إنا لله وإنا إليه راجعون اللهم اغفر له وارحمه وعافه وعف عنه وسلم عليه يوم ولد ويوم يموت ويوم يبعث حيا – مريم ١٥ Dan (Kami limpahkan) kepadanya selamat sejahtera pada hari ia diperanakkan, dan pada hari ia mati, serta pada hari ia dibangkitkan hidup semula (pada hari kiamat). semoga arwah ditempatkan dikalangan para solihin.. Aamiin Yarabbal Al'aamiin . . Ya Allah.. Menggeletar makcik waktu dapat perkhabaran pemergian Lok U atau nama sebenarnya Faizal Uzir pagi tadi. Arwah Lok U adalah sahabat baik kepada arwah Aji.. Arwah Lok U adalah seorang Music Director yang terkenal di dalam industri muzik Malaysia.. . Hibanya hati ini.. Kesedihan yang belum reda.. Disambut dengan tangisan dan rasa terkejut.. Benar.. Allah itu Maha Mengetahui .. Segalanya telah diaturkan olehNYA.. . Bersenggang 4 bulan dengan arwah Aji.. Kata² Lok U "…aku akan menyusul nanti.." Sewaktu membuat posting tentang pemergian Aji tempohari.. Lok U ada berkata pada makcik tentang jiwanya yang hiba selepas pemergian arwah Kelly dan arwah Aji.. . Arwah Kelly – 4.5.2019 . 4 bulan selepas itu.. . Arwah Aji – 5.9.2019 . 4 bulan selepas itu.. . Arwah Lok U – 22.1.2020 . Ketentuan Allah untuk 3 sahabat baik ini.. . Melihatkan Lok U menangis dengan penuh syahdu semasa menunggu waktu jenazah Aji dimandikan tempohari.. Hati makcik benar² tersentuh.. Makcik sendiri tak kuat.. Inikan pula sahabatnya yang sama² bekerja dan sangat rapat.. . Sebenarnya.. Baru je malam tadi makcik melihat gambar Kelly, Aji dan Lok U.. Tak sangka hari ini.. Perkhabaran duka yang diterima.. Mereka bagaikan berjanji.. Mereka bagaikan menanti di antara satu sama lain.. Cara pemergian juga hampir sama.. Semuanya mengejut.. Terlalu mengejut.. Allahuakbar.. . Tenanglah di sana wahai adik² ku semua.. Sesungguhnya semua orang menyayangi kalian.. Semua orang akan terus mendoakan untuk kalian.. Walau berat untuk kami menerima.. Kami tetap redha.. . Salam takziah buat keluarga arwah Lok U.. Semoga semuanya tabah dan sentiasa di dalam lindungan Allah.. Aamiin.. . Alfatihah untuk arwah : Wan Kelly Fauzi Samin Faizal Uzir . #teamloku #faizaluzir #kellybasis #ajiguitarist #ajidalamkenangan #fauzisamin

A post shared by 𝓒𝓲𝓴 𝓟𝓾𝓪𝓷 𝓩𝓮𝓮 (@cikpuanzee) on

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih! SK Press

sumber : Kashoorga


Apa kata anda?

Be the first to comment on "“Mereka Bagai Berjanji, Menanti Satu Sama Lain” – 3 Sahabat Baik Ini Dijemput Ilahi Selang 4 Bulan, Ukhwah Hingga Akhir Hayat"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*