Masya Allah..Inilah Keheb4tan Surah Alfil Mampu Mer4wat K4ns3r. Berikut Adalah Kaedahnya. In sha Allah

Tatacara Amalan Surah Al-Fil Untuk Merawat Kan s3r. Insya’Allah

Setiap kali lepas sembahyang baca

 • Surah Al Fatihah – 1 kali
 • Surah Al Ikhlas – 3 kali
 • Selawat ke atas Nabi – 3 kali
 • Surah Al Fil – 21 kali

Memang setiap orang tahu, “Setiap peny4kit ada ubatnya kecuali m4ti.” Tahukah anda ada satu surah dari Al-Quran untuk menghancurkan sel-sel kanser? Sebenarnya ini adalah ilmu yang ingin dikongsikan melalui tvlisan Saudara Raflis Sab1rin. Semoga Allah memberi ganjaran setimpal atas ilmu yang dikongsikan.

Penulis telah berkongsi pengalaman beliau merawat kan ser selama 27 tahun dengan menggunakan ayat-ayat Al-Quran, terutama dari Surah al-Fil.

Surah Al-fil

 • Alamtar4kai fafa’alarabbuka bi asha bilfil (1)
 • Alam yaj ‘al kaidahum fitadhlil (2)
 • Waarsala ‘alaihim toiran ababil (3)
 • Tarmihim bihija ratim minsijjil (4)
 • Faja’alahum ka asyfim makkul (5)

Maksudnya:

 1. Tidakkah engkau mengetahui bagaimana Robb-mu telah melakukan kepada angkatan tentera Gajah? (Yang dipimpin oleh pembawa Gajah, yang hendak meruntuhkan Kaabah)(1)
 2. Bukankah Robb-mu telah menjadikan rancangan j4hat mereka dalam keadaan yang rugi dan memusnahkan mereka?(2)
 3. Dan Allah telah menghantarkan kepada mereka (rombongan) burung berpasuk-pasukan! (3)
 4. Yang melontar mereka dengan batu-batu dari sejenis tanah yang dibakar keras! (4)
 5. Lalu Allah menjadikan mereka hancur berkecai seperti daun-daun kayu yang dimakan ulat! (5)

Cara menghancurkan dan melenyapkan k4ns3r

Selepas solat lima waktu, bacalah Surah al-Fatihah sekali, diikuti Surah Al-Ikhlas tiga kali, selawat ke atas Nabi tiga kali lalu teruskan membaca Surah al-Fil 21 kali. Setiap kali baca Surah Al-Fil, hendaklah tiup dan hembvskan pada tempat penya kit kan ser tersebut. Setiap kali menghembvskan nafas itu, hendaklah ingat maksud dalam hati, supaya Allah han cur lenyapkan pen ya kit kan ser tersebut..! (Sebagaimana hancur dan lenyapnya pasukan tentera bergajah seperti dalam ayat terakhir Surah Al-Fil itu)

* Lakukan 21 kali baca dan tiup. Buatlah selama 21 hari selepas solat lima waktu. Dan sekiranya peny akit kan ser itu berada dalam organ badan seperti di dalam usus, limpa, buah pinggang dan di dalam kepala, maka caranya seperti tersebut di atas itu juga.

Cuma tambahannya hendaklah tarik nafas perlahan-lahan seakan-akan kita memasukkan amalan surah itu ke dalam tu buh ba dan, terutamanya ke tempat kan ser tersebut. Lakukan tarik nafas tersebut sehingga 21 kali juga selama 21 hari setiap lepas solat lima waktu.

#PS: Dr H pesan “Lakukan dengan penuh keyakinan dan sabar. Perlu diingat, yang menyembuhkan ialah Allah swt”. Ayat Al-Quran tersebut hanya sebagai asbab atau wasilah untuk mencapai maksud.

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih! SK Press

sumber : Media Malaya


Apa kata anda?

Be the first to comment on "Masya Allah..Inilah Keheb4tan Surah Alfil Mampu Mer4wat K4ns3r. Berikut Adalah Kaedahnya. In sha Allah"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*