Luahan pilu seorang sahabat, teman rakan baik hingga ke l1ang l4had

Selain daripada keh1langan ahli keluarga terdekat, pemergian rakan baik juga antara satu perkara yang boleh memberi kes4n dalam kehidupan seseorang itu. Lebih-lebih lagi, sahabat tersebut telah lama dikenali dan juga pernah bersusah senang bersama-sama.

Pada Jumaat lalu, Mohamad Nazmi Md Nadzam telah dikejutkan dengan pemerg1an rakan baiknya iaitu Ahmad Zawawi Mohamad di depan matanya send1ri. Kedua-dua pemuda dan bersama tiga lagi rakan perempuan mereka telah pergi ke Sungai Pulau Melaka di Kota Bharu, untuk berkayak ke sebuah pulau berdekatan pada pagi itu.

“Lihat dia hilang dibawa arus sungai depan mata”

Menerusi Harian Metro, setelah mereka tiba di pulau berkenaan, Ahmad Zawawi telah mengajaknya untuk mandi sungai, tetapi d1rinya menolak kerana tidak membawa pakaian tambahan. Tidak lama kemudian Ahmad Zawawi kelihatan terk4pai-k4pai kel3masan.

Mohamad Nazmi mengatakan dia segera mengambil kayak untuk ke tempatnya dan membaling jaket keselamatan kearah rakannya itu. Namun nasib tidak menyebelahi, Ahmad Zawawi tidak dapat mencapainya dan terus tengg3lam dibawa arvs sungai.

“Tabah Mi, ngalir air mato baco…”

Kemudian, luahan Nazmi terhadap keh1langan rakan baiknnya pula, menjadi perhatian di laman Twitter. Luahan Nazmi kepada Ahmad Zawawi ini, telah dikongsikan send1ri oleh salah seorang daripada rakan mereka. Luahan tersebut dipercayai telah ditvlis oleh Nazmi melalui status WhatsApp.

“Akulah orang yang terakhir mandikan kau…”

“Aku sayang kau dunia akhirat”

“Terima kasih atas segala kenangan…”

M4ngsa kemudiannya,  ditemui selepas 15 minit oleh anggota bomba pada jar4k 30 meter daripada tempat dia dipercayai mandi. Takz1ah diucapkan kepada seluruh keluarga dan juga sahabat-sahabat arw4h Ahmad Zawawi Mohamad diatas pemerg1annya.

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih! SK Press

Sumber: Harian Metro, Twitter.


Apa kata anda?

Be the first to comment on "Luahan pilu seorang sahabat, teman rakan baik hingga ke l1ang l4had"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*