Kejad1an Terbaru Seorang Gadis Tertunduk tepi jalan macam z0mbi, Rakyat Malaysia bimbang ada kaitan dengan coronav1rus

Coronav1rus sedang menjadi topik hangat global sejak minggu lalu. Bukan sahaja merb4haya, m4ngsa yang terkena dengan jangkitan w4bak coronav1rus boleh menyebabkan m4ut dan rebah secara tiba-tiba.

Malaysia juga turut tidak tertinggalan untuk terpalit dengan wab4k yang berasal dari daerah Wuhan, Ch1na ini. Disebabkan itu, timbulnya kebimbangan dan rasa p4nik oleh kalangan rakyat Malaysia saat ini.

Peny4kit apa pulak ni?

Tular sebuah video menerusi laman Facebook, memaparkan seorang gadis yang tertunduk dan dikatakan tidak bergerak serta hanya berd1ri di tepi jalan sahaja. Video ini telah dimuat naik oleh salah seorang pengguna Facebook dan sekaligus meraih perhatian pengguna yang lain.

Kes petang tadi .. taktau penyakit ap 😰🤢..Dok tengah jalan tak begerak langsung ni Takan penyakit tu mai sini dah 🤷🏻‍♀️🤷🏻‍♀️#semogatakdakApaa2#taktauapamasalahLainDarilainKredit: FB Anis Sachiko

Posted by Sana Sini Viral on Sunday, January 26, 2020

Kes petang tadi .. taktau penyakit ap 😰🤢..Dok tengah jalan tak begerak langsung ni Takan penyakit tu mai sini dah 🤷🏻‍♀️🤷🏻‍♀️#semogatakdakApaa2#taktauapamasalahLainDarilainKredit: FB Anis Sachiko

Posted by Oh Gebang on Sunday, January 26, 2020

Biar betul? Semacam je ni…

Video ini semestinya menjadi bualan hangat di ruangan komen. Ada juga yang berpendapat dan risau jika ini adalah salah satu simptom wabak coronavirus yang sedang menular ketika ini.

 “Ada peny4kit ment4l yang macam ni…”

Ada ia mungkin v1rus tu…

Dah jadi z0mbi pula?

Jangan tudvh melulu…

Dih4rapkan agar perkara ini dipandang serius oleh pihak berkuasa dan juga KKM. Orang ramai juga dih4rapkan tidak membuat sebarang spekulasi dan juga tuduhan melulu terhadap sesuatu perkara tanpa info yang sahih dan sah.

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih! SK Press

Sumber: Facebook via Kasi Viral


Apa kata anda?

Be the first to comment on "Kejad1an Terbaru Seorang Gadis Tertunduk tepi jalan macam z0mbi, Rakyat Malaysia bimbang ada kaitan dengan coronav1rus"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*