“Dalam K3s Saya, Ini Ant4ra Punc4 Sus4h Nak Ham1l Lagi,…” – Scha Alyahya

Pelakon dan hos, Scha Alyahya selamat menjalani pemb3dahan membu4ng ketumbuh4n dalam rah1m yang dikenali sebagai Endometriosis di sebuah pusat perubatan, Khamis lalu.

Memetik Harian Metro, ia merupakan pengalaman kedua dan kali pertama bintang Racun Suami Jah4nam ini menjalan1 pemb3dahan sama adalah kira-kira tujuh tahun lalu, iaitu sebelum d1sahkan ham1l anak sulungnya, Lara Alana.

Lega kerana semuanya berjalan lancar, Scha seperti yang dipetik turut memasang h4rap agar ke1nginan untuk menimang cahaya mata kedua dipermudahkan.

View this post on Instagram

pre op

A post shared by Scha Alyahya™ (@schaalyahya) on

“Ketika membuat pemeriksaan pada Disember lalu, saya dimaklumkan terdapat ketumbuh4n baru dan disarankan untuk menjalan1 pemb3dahan.

“Tambahan pula, ak1bat ketumbuh4n itu tanda-tanda lama berulang seperti s4kit pinggang dan s4kit perut yang mel4mpau ketika datang bulan.

“Perkara ini tidak mengejvtkan kerana difahamkan ia memang boleh berlaku lagi pada individu yang pernah mengalaminya. Antara pvnca adalah faktor pemakanan,” katanya.

Jelasnya lagi, apa yang berlaku sebagai antara penyeb4b yang menyukarkan d1rinya untuk ham1l lagi.

“Meskipun ada pengh1dap sama boleh ham1l, namun dalam k3s saya ini antara pvnca saya susah nak ham1l lagi.

“Jadi, saya berdoa selepas ini dipermudahkan proses untuk ham1l kali kedua.

”Meskipun ada rawatan alternatif lain untuk ham1l, tapi sekurang-sekurangnya saya kena bu4ng ketumbuh4n ini dulu,” tambah Scha.

Untuk rekod, Scha mend1rikan rumah tangga bersama Awal Ashaari pada 4 Mei 2012 dan dikurniakan seorang puteri, Lara Alana yang kini mencecah usia enam tahun.

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih! SK Press

Sumber: Harian Metro


Apa kata anda?

Be the first to comment on "“Dalam K3s Saya, Ini Ant4ra Punc4 Sus4h Nak Ham1l Lagi,…” – Scha Alyahya"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*