Da’i Farhan tarik sam4n, rakan baik bekas isteri mohon tuntut… – “Lain kali jaga kata-kata anda!”

RAKAN baik kepada bekas isteri Da’i Farhan, Fatin Nurul Ain iaitu Ches Al-Maliki mendedahkan tuntutan sam4n yang dibuat oleh pendakwah bebas itu atas tuduhan fitn4h telah ditarik balik.

Ches menerusi laman sosial Facebook miliknya meminta pendakwah itu membuat penjelasan dan kenyataan secara terbuka terhadap penarikan sam4n tersebut.

“Pihak yang mahu sam4n Ches Al-Maliki telah memberikan mesej kepada ahli keluarganya dan katanya dah tarik sam4n yang dibuat.

“Mungkin mereka baru sedar, nak buka fail itu perlukan dollar (wang). Takkan bayar RM10,000 kenari, dollar sudah licin… Saya tuntut pihak berkenaan membuat kenyataan secara terbuka tentang penarikan sam4n tersebut.

Pada 28 November lalu, juara program dakwah Da’i musim kedua Nik Ahmad Farhan Nik Mohamad telah membuat lap0ran polis dan tuntutan sam4n terhadap rakan baik bekas isterinya iaitu Ches Al-Maliki.

Wanita itu didakwa telah melakukan fitn4h terhadap d1rinya apabila membuat surat terbuka mendedahkan kononnya perkahwinan pendakwah bebas itu dengan isteri keduanya berlaku tanpa pengetahuan isteri pertama.

“Saya memberikan masa 24 jam kepada pihak di sana, sekiranya gagal berbuat demikian peguam saya sudah sedia untuk failkan sam4n pada pihak anda.” -CHES AL-MALIKI

Lebih memeritkan isteri pertamanya itu sedang hamil tujuh bulan.

Dalam pada itu, Ches turut menuntut surat rasmi dan permohonan maaf dibuat secara terbuka melalui penulisan dan video.

Dia turut memberi tempoh 24 jam kepada pihak berkenaan dan bersedia untuk mengambil tindakan und4ng-und4ng sekiranya gagal berbuat demikian.

“Saya menuntut surat rasmi dan permohonan maaf dibuat secara terbuka melalui tvlisan dan video seperti mana anda lakukan dengan penuh yakin mengumumkan saya telah membuat fitn4h terhadap kalian.

“Saya memberikan masa 24 jam kepada pihak di sana, sekiranya gagal berbuat demikian peguam saya sudah sedia untuk failkan sam4n pada pihak anda,” ujarnya.

Nik Farhan mendedahkan dia sudah bernikah dengan seorang janda anak lapan Noorainul Naqim Mohd Radzi atau dikenali sebagai Dr Aireen di Tanah Suci Makkah.

Pada 4 Disember lalu, Nik Farhan mengesahkan sudah mencer4ikan isteri pertamanya itu dengan talak satu menerusi rakaman suara di aplikasi Whatapps.

Sumber  : Mstar

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih! SK Press


Apa kata anda?

Be the first to comment on "Da’i Farhan tarik sam4n, rakan baik bekas isteri mohon tuntut… – “Lain kali jaga kata-kata anda!”"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*