“Alif bersih daripada ub4t-ub4tan terl4rang” – Nora ded4h lap0ran bed4h si4s4t punca kem4ti4n anaknya

PENYANYI Nora Ariffin mended4hkan hasil keputusan bed4h si4s4t yang dijalankan pada pagi Ahad tidak menunjukkan sebarang tanda yang dikenalpasti menjadi punca kem4ti4n anaknya, Alif Johan.

Menurut Nora, dia berpuas hati dengan keputusan yang telah dikeluarkan pihak hospital meskipun tidak bersetuju untuk melakukan bed4h si4s4t terhadap anak keduanya itu.

 “Saya berpuas hati dengan keputusan bed4h si4s4t kerana tiada tanda-tanda abn0rmal.

“Kalau ikutkan saya tak nak buat p0stm0term itu. Tetapi disebabkan dia masih muda jadi kebarangkalian itu macam-macam, saya t4kut kalau dia ada makan apa-apa ub4t, akhirnya saya ikut prosedur p0lis dan keputusan keluarga. Kalau ikutkan keputusan p0stm0term itu tertvlis pending 1nvestig4tion.

“Tiada ibu yang sangka anak umur 20 tahun akan men1ngg4l. Saya tak pernah jangkakan,” ujarnya kepada mStar.

Pada Sabtu, anak keduanya Nora iaitu Alif atau nama sebenarnya Muhammad Syakir Alif Johan, 20, men1ngg4l dunia secara mengejvt apabila tiba-tiba reb4h ketika berada di kediamannya.

Jen4z4h Allahy4rh4m dimandi dan disembahyangkan di Masjid Kampung Tunku kemudian dikebvm1kan di Tanah Perkvbvran Islam Bukit Kiara berdekatan pusara bapanya pada petang Ahad.

Dalam pada itu, kata Nora, doktor ada memaklumkan bahawa j4ntung arw4h sedikit besar namun tidak pasti jika keg4galan j4ntung adalah punca kem4ti4n anaknya itu.

Tambahnya, pihak hospital turut memberitahu arwah juga tidak terlibat dengan pengambilan ub4t-ub4tan atau bahan terl4rang.

“Mengikut keputusan doktor beritahu tiada apa-apa yang pelik atau diluar normal. Saluran d4rah dia okay cuma j4ntung dia ada kemungkinan bengk4k sebab ada besar sikit.

“Malah arw4h juga bersih dari sebarang ub4t-ub4tan atau pengambilan bahan terl4rang atau apa-apa bahan yang terl4rang,” katanya.

Tambah Nora, anaknya itu juga tidak menunjukkan sebarang tanda-tanda pelik ketika menghantarnya ke Lapangan Terbang Subang untuk ke Singapura.

Bagaimanapun, pembantu rumah memaklumkan anaknya itu tiba-tiba reb4h sewaktu mahu baring.

“Tiada perubahan apa-apa, dia salam macam biasa kemudian bila saya sampai di Singapura, pembantu rumah call beritahu Alif tak sedarkan d1ri.

“Dia nak baring di sofa kemudian j4tuh dan bila cuba kejvtkan dia sudah tiada,” katanya.

Untuk rekod, Alif sebelum ini pernah menjalani bari4tric vrgeery atau pembed4han ‘mengikat perut’ merupakan salah satu pembed4han sistem pencern4an dalaman bagi membantu mereka yang menghid4p berat badan yang melamp4u (0bes1ti) mencapai berat badan ideal.

Allahy4rh4m Alif atau nama sebenarnya Muhammad Syakir Alif Johan Nawawi, 20, pernah menyertai sebuah pertandingan realiti anjuran sebuah stesen televisyen.

Nora sebelum ini kehil4ngan suaminya, Johan Nawawi yang juga seorang komposer ternama pada 24 Mc 2017.

View this post on Instagram

Hujan lebat mengiringi pemergian allahyarham @alifjohan petang ini. Semoga jenazah ditempatkan dikalangan orang-orang yang beriman. Al-Fatihah #mstarL

A post shared by mStar (@mstaronlineofficial) on

Sumber : Mstar

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih! SK Press


Apa kata anda?

Be the first to comment on "“Alif bersih daripada ub4t-ub4tan terl4rang” – Nora ded4h lap0ran bed4h si4s4t punca kem4ti4n anaknya"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*