“Menjerit Dan Buat Isyarat Tangannya”.. Tudvhan Ketiga Di Mahk4mah, Ini Tindakan Yang Akan Dikenakan Kepada Aliff Aziz

PENYANYI dan pelakon Aliff Aziz did4kwa di mahk4mah atas satu lagi pertudvhan baharu iaitu berkelakuan tidak senonoh di tempat awam.

Mengikut kertas pertudvhan seperti yang dilaporkan Berita Mediacorp Singapura, Aliff berkelakuan sedemikian dengan menjerit dan membuat gerak isyarat menggunakan tangannya secara terlampau di Orchard Towers, Singapura sekitar pukul 6.25 pagi pada 10 November lalu.

Sebelum itu, tersebar rakaman video yang menunjukkan penyanyi itu bertengk4r dalam keadaan m4buk di Orchard Road menjadi tular di media sosial.

Dalam video tersebut penyanyi lagu Sayang Sayang itu melarikan d1ri sebelum dit4ngkap oleh beberapa orang pegawai polis.

Aliff menjerit-jerit sambil menghubungi seorang lelaki dipercayai bapanya menggunakan telefon bimbit sementara enam pegawai polis cuba mengg4rinya.

Jika disabit kesal4han, dia boleh dikenakan dend4 hingga SGD$2,000 (RM 6,110) atau dihvkum penjara hingga enam bulan, atau kedua-duanya sekali.

Aliff dit4ngkap pihak polis pada 10 November lalu kerana mengg4nggu ketenteraman awam dalam keadaan m4buk.

Ini merupakan tudvhan ketiga terhadap selebriti berusia 28 tahun itu.

Pada 3 September lalu, dia ditudvh mencvri wang milik seorang pelakon dan ahli politik Indonesia bernama Raja Yunika Perdhana Putri dan satu lagi kes mencvri sekotak rokok dan pemetik api milik seorang lelaki di Starbucks Plaza Singapura.

Bagi kedua-dua k3s cvri itu, Aliff sepatutnya dihadapkan ke mahk4mah pada Selala lalu, namun ditangguhkan kerana tudvhan ketiga itu.

Sebvtan semula kes berkenaan dijadualkan berlangsung pada 9 Disember depan.

Sebelum ini bekas suami kepada Bella Astillah itu pernah mencetuskan beberapa kontr0versi sejak beberapa tahun lalu.

Dia didakwa curang terhadap isterinya serta dikatakan menjalin hubungan dengan beberapa wanita dan mendapat perhatian media.

Bella dan Aliff mend1rikan rumah tangga pada 9 September 2016 namun bercer4i pada 16 Mei lalu.

Mereka dikurniakan seorang cahaya mata, Muhammad Ayden, yang kini berusia dua tahun.

 

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih! SK Press

Sumber : Mstar

 


Apa kata anda?

Be the first to comment on "“Menjerit Dan Buat Isyarat Tangannya”.. Tudvhan Ketiga Di Mahk4mah, Ini Tindakan Yang Akan Dikenakan Kepada Aliff Aziz"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*