“Dah Kalahh Rekaa Bukan-bukan..” – Peny0kong Indonesia Claim Safawi Rasid Berasal Dari Medan Pulak

Dari dua hari lepas membawa ke hari ini, penyokong bola sepak kedua-dua negara masih bersembang mengenai perlawanan Malaysia – Indonesia yang telah berlangsung.

Seperti yang netizen Malaysia semua sedia maklum, netizen negara seberang ini did4kwa terkenal benar dengan sikap mereka yang suka ‘claim’ macam-macam. Ini termasuklah macam budaya, makanan dan perkara sekecil-kecil macam pemain bola sepak kita pun mereka nak claim!

“Wkwkwk mlingsi4l gak punya pemain berkualitas. Safawi Rasid aja dibeli sama Malyd0g. Aslinya orang Medan…” 

Menerusi perkongsian sebuah page di Facebook, penyokong dari Indonesia ini telah claim kononnya Malaysia telah membeli Safawi Rasid dari Indonesia. Katanya, Safawi ni orang Medan. Eh pulak dah? Sejak bila Safawi orang Indonesia ni?? 

“Laju member seberang buat kerja” 

Netizen Malaysia yang tak puas hati dengan apa yang dikatakan penyokong Indonesia tu kemudian membuat research di Wikipedia send1ri dan mendapat tahu Safawi sebenarnya berasal dari Dungun, Terengganu. cel4h mana datang Medan pulak kan?

Tapi yang tak bestnya, ada di kalangan netizen sempat screenshot semalam yang penyokong seberang kemungkinan besar ada edit Wikipedia Safawi dan mengubah ‘Place of Birth’ nya kepada Surabaya, Jawa Tengah, Indonesia.

“Mungkin orang medan selera tiberrr” 

Rata-rata netizen memang rasa lucu sangat dengan tindakan penyokong negara seberang yang seakan-akan tidak dapat menerima kek4lahan. Malah ada yang siap j0king lagi cakap, Safawi orang Dungun tapi gemar makan di ‘medan’ selera. Ah gitew! Nora bagi 5 ha ye… 

Apa-apapun min h4rap netizen kat luar sana bersabarlah ye. Jangan terikut-ikut dengan prov0kasi. 

 

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih! SK Press

Sumber: Lobak Merah via NoteUntukAwak

 


Apa kata anda?

Be the first to comment on "“Dah Kalahh Rekaa Bukan-bukan..” – Peny0kong Indonesia Claim Safawi Rasid Berasal Dari Medan Pulak"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*