Ciri-ciri Siapa Bakal Jodoh Anda Menurut Al-Quran

Tak akan habis jika membincangkan mengenai jodoh. Sesuatu yang sangat popular dan selalu menjadi trending topik di setiap kesempatan waktu.

Ketika menjelang usia ramai orang yang bertanya “Sudah ada kekasih ke, belum?” Atau ketika lebaran tiba, “Bila nak bawa calon menantu?”, Malah pergi menghad1ri perkahwinan rakan juga tak akan luput dari pertanyaan demikian, “Bila nak kahwin?”.

Jangan khuatir, setiap manusia ada jodohnya masing-masing. Pastinya seorang makhluk yang diciptakan dalam bentuk yang sebaik-baiknya ada mempunyai pasangannya.

Jodoh adalah salah satu rahsia Ilahi, tiada yang tahu siapa, bila, di mana dan bagaimana setiap manusia menemui jodohnya. Namun, Allah telah memberikan “jawapan bocor” c1ri-c1ri siapa jodoh anda kelak.

Bocoran tersebut terdapat dalam surat An-Nur ayat 26, yang isinya: “Wanita-wanita yang tidak baik untuk lelaki yang tidak baik, dan lelaki yang tidak baik untuk wanita yang tidak baik. Wanita yang baik untuk lelaki yang baik, dan lelaki yang baik untuk wanita yang baik “. (QS An-Nur: 26)

Sebuah “bocoran” c1ri-c1ri jodoh tersebut sudah jelas menjelaskan gambaran seperti apa pasangan kita kelak. Ketika tiba seseorang bernama jodoh, berd1rilah di depan cermin. Dan lihatlah bagaimana anda menilai d1ri anda, seperti itulah kiranya gambaran si jodoh kelak.

 

Teruskan membaca

 

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih! SK Press

Sumber: islampos.com

 


Apa kata anda?

Be the first to comment on "Ciri-ciri Siapa Bakal Jodoh Anda Menurut Al-Quran"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*