‘Cakap Buruk-Buruk Pun Dapat Pahala Untuk Saya’ – Aliff Aziz Respon Video Dit4han PoIis

Selebriti Singapura Aliff Aziz sekali lagi menjadi perhatian apabila videonya yang did4kwa m4buk viral di laman sosial baru-baru ini. Aliff dalam video berkenaan kemudian dit4ngkap p0lis negara itu ketika dia sedang cuba melepaskan d1ri. Aliff bercakap kepada Harian Metro menerangkan apa yang terjadi dalam video tersebut.

Dapat sokongan ibu

Ibu Aliff, S Hafiza Bash4rahil memuatnaik video di Facebook mengucapkan terima kasih kepada mereka yang menghantar mesej motivasi kepada anaknya itu dan percaya masih ramai orang baik hati di dunia.

Saya banyak terima DM yang sangat prihatin dengan saya. Saya ingin ucapkan terima kasih dari lubuk hati. Sekurangnya saya tahu ramai lagi yang berhati mulia di dunia ini.

Banyak pengajaran yang patut saya belajar tahun ini. h4rapnya saya boleh jadi lebih kuat lepas ni dengan adanya sokongan dari keluarga.

Tak ingat apa berlaku

Menurut bapa anak satu ini, dia send1ri tidak sedar ketika kej4dian dan memilih untuk menutup mulut berhubung inslden berkenaan lant4ran terlalu banyak versi diceritakan.

Saya pun tak ingat apa yang terjadi waktu itu. Saya juga tak nak jelaskan lebih lanjut sebab sudah banyak cerita yang keluar.

Apa boleh dikatakan, ia sangat berat untuk saya secara sp1ritval mahupun mentaI. Tapi, Insya Allah, selagi bernyawa saya akan teruskan hidup.

Berterima kasih atas DM

Aliff juga menceritakan menerima k1riman mesej menerusi direct message (DM) dan mengucapkan terima kasih atas doa yang dititipkan kepadanya.

Saya ada juga terima DM yang sangat ambil berat. Dari lubuk hati yang dalam, saya nak ucapkan terima kasih. Sekurang-kurangnya masih ada orang yang baik hati. Teruskan berdoa yang baik-baik.

Tahun ini saya sudah lalui banyak perkara dan cabaran. Saya berh4rap akan lebih kuat dengan adanya sokongan daripada keluarga, ayah, adik dan umi.

Ujarnya lagi, dia enggan membalas kembali lemp4ran cac1 mak1 kepadanya kerana menganggap itu adalah ganjaran pahala.

Kita tak nampak d0sa pahala kita. Begitu juga saya send1ri. Tapi, saya berh4rap apabila di akh1r4t kelak kita mendapat ganjaran besar. Walaupun kita tak buat di dunia, tapi cakap-cakap bvruk orang terhadap saya adalah pahala untuk saya.

 

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih! SK Press

Sumber: Harian MetroS Hafiza Bash4rahil via OHBulan

 


Apa kata anda?

Be the first to comment on "‘Cakap Buruk-Buruk Pun Dapat Pahala Untuk Saya’ – Aliff Aziz Respon Video Dit4han PoIis"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*